Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cate-ore-de-somn

Câte ore ar trebui să dormim pentru a ne reface celule creierului? Prof. dr. Vlad Ciurea: „O să rămâneți foarte uimiți!”

Întrebat câte ore doarme într-o noaptea, profesor doctor Vlad Ciurea a explicat că, „în general, la ora 22 sunt în pat și citesc un roman. Nu de dragoste, nu de criminalitate, ci de poveste”.

„O să rămâneți foarte uimiți. Acum citesc viața lui Constantin cel Mare. De ce? Pentru că am primit patru subiecte despre credință și știință și tot mergând în istorie, am ajuns pe la anul 300, dar ca să ajungi aici, unde s-au stabilit bazele creștinismului au fost niște lupte înainte. Și cele mai mari lupte s-au dat între Constantin cel Mare, Constantin I, care a ținut la creștinism și mama lui, Împărăteasa Elena a făcut niște descoperiri deosebite, Mormântul Sfânt și Crucea lui Hristos.

Dar în armata lui, el a avut imboldul creștinismul și armata a reușit să-i învingă pe ceilalți, erau lupte între creștinism și păgânism și m-au impresionat toate aceste bătălii în care se scotea ca semn de luptă Crucea și se semnau toate simbolurile lui Iisus și semnele creștinismului. Este foarte interesant ca idee de creștinism. Apoi mă interesează cum a putut el, cu armata mai mică să învingă și ce manevră a făcut. Foarte interesant ca strategie de conduită în căpșorul lui”, a declarat Vlad Ciurea pentru DC Medical.

Renumitul medic neurochirurg a explicat că 6 ore, 6 ore și jumătate de ore de somn, sunt suficiente.

Creierul mai are un maxim de funcționare între orele 16:00 şi 18.00 după care şi organele încep rând pe rând să funcționeze din ce în ce mai puţin.Accidentele vasculare, infarctul miocardic se petrec foarte multe noaptea, tocmai din cauză că aceste organe nu mai funcționează bine, iar noi le-am încărcat”, a explicat Vlad Ciurea, la Antena 3.

În plus, în ceea ce privește orele pentru cel mai bun somn, medicul neurochirurg spune că: „Creierul trebuie să se odihnească! Este dovedit că spre seară activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile: atenția, memoria, judecata, decizia.Cel mai bun somn este între ora 22.00 și 24.00. Trebuie să respectăm acest somn”, a declarat Vlad Ciurea în urmă cu ceva timp.

loading...

Add comment