Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Remedii naturale pentru calcaiele crapate. Afla cum le poti trata fara chimicale.

Aveti calcaie crapate, îngrosate, cu aspect inestetic si dureroase? Tratamentul natural este recomandat în sensul ca ne putem prepara acasa creme si unguente din ingrediente naturale, mai ieftine si de multe ori mult mai eficiente decat cele din comert (pentru care platim extra si ambalaj, publicitate, taxa de raft).

Calcaiele îngrosate, albicioase si cu fisuri dureroase reprezinta o problema estetica dar si de sanatate. Calcaiele crapate, cunoscute si sub denumirea de fisuri la nivelul pielii calcaiului, sunt o sursa de disconfort continuu, pentru care trebuie sa aplicam un tratament eficient caci problema nu va trece de la sine!

Tratamentul calcaielor crapate
Calcaiele crapate pot fi inconfortabile și pot necesita îngrijire specială. Există mai multe tratamente cu produse naturale pe care le poți încerca pentru a ameliora această problemă. Iată cinci opțiuni:

Ulei de măsline și zahăr: Amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de zahăr granulat pentru a face o pastă. Masați ușor această pastă pe calcaiele crapate timp de câteva minute, apoi clătiți-le cu apă călduță. Poți utiliza apoi o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă. Uleiul de măsline hidratează, iar zahărul ajută la exfolierea pielii uscate.

Miere: Mierea are proprietăți antibacteriene și hidratante. Aplică miere direct pe calcaiele uscate și crapate, lasă-o să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament de câteva ori pe săptămână.

Avocado: Avocado este bogat în grăsimi sănătoase și vitamine, ceea ce îl face excelent pentru hidratarea pielii. Fă o pastă dintr-un avocado copt și aplic-o pe zonele cu calcaie crapate. Las-o să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește.

Glicerina și oțet: Amestecă o parte glicerina cu o parte oțet alb și două părți apă caldă. Aplică această soluție pe calcaie, masează ușor, apoi acoperă-le cu șosete din bumbac peste noapte. Acest tratament ajută la hidratarea și înmuierea pielii.

Ulei de cocos: Uleiul de cocos are proprietăți hidratante și poate ajuta la înmuierea pielii uscate. Aplică ulei de cocos pe calcaiele tale și masează-l în piele. Poți lăsa uleiul să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi îndepărtează excesul cu apă călduță.

În plus față de aceste tratamente naturale, este important să îți păstrezi picioarele bine hidratate prin aplicarea regulată a unei loțiuni hidratante și să eviți să mergi descult pe suprafețe aspre sau calde. Dacă calcaiele crapate persistă sau devin dureroase, este recomandat să consulți un medic sau un dermatolog pentru evaluare și recomandări suplimentare.

loading...

Add comment