Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Semințe de floarea soarelui cu miere-un cocktail bogat în vitamina E, magneziu și seleniu, care previne bolile de inimă și cancerul.

În continuare, vom vorbi despre un preparat foarte hrănitor și sănătos, care poate fi folosit pentru aprovizionarea organismului cu vitamine și minerale și întărirea sănătății. Se poate consuma și ca gustare între mese, pentru a potoli senzația de foame.Este o rețetă foarte simplă, din ingrediente care pot fi găsite în casa fiecăruia dintre noi.

Semințe de floarea-soarelui în miere-rețetă.
Umpleți un borcan de 800 de grame pe trei sferturi cu miez, și completați cu miere de albine. Amestecați cu o linguriță lungă. Închideți ermetic și păstrați borcanul în bucătărie, sau la frigider. Se consumă ca atare, câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.

Proprietăți și beneficii ale semințelor de floarea-soarelui.
Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă valoroasă de vitamina E, magneziu și seleniu. Conțin cantități mari de fosfor, cupru, și vitamine din complexul B (B1, B3, B6 și B9).

Mierea de albine face consumul semințelor crude mult mai ușor și mai plăcut. Însă mult mai important este că mierea favorizează absorbția nutrienților și digerarea lor de către stomac.

Datorită conținutului bogat în vitamina E, semințele de floarea-soarelui sunt o gustare sănătoasă pentru sistemul cardiovascular. Vitamina E acționează ca un antioxidant puternic, având efecte protectoare asupra membranelor celulare, celulelor creierului și colesterolului.Ajută la prevenirea aterosclerozei, atacului de cord și accidentului vascular cerebral. Pe lângă vitamina E, aceste semințe conțin acid linoleic, care ajută la reducerea depozitelor de colesterol din pereții arterelor.

Vitamina E are acțiune antiinflamatoare, prin care ajută la reducerea simptomelor de astm, osteoartrită și artrita reumatoidă. Scade riscul cancerului de colon, previne complicațiile diabetului și reduce frecvența sau intensitatea bufeurilor în timpul menopauzei.

Fitosterolii din semințele de floarea-soarelui ajută la reducerea colesterolului, la creșterea rezistenței organismului la boli, și totodată la prevenirea unor tipuri de cancer.

Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă prețioasă de magneziu, , un mineral important pentru reducerea tensiunii arteriale și a riscului de atac de cord sau accident vascular cerebral. Studiile au arătat că magneziul menține nervii relaxați, combate crampele, spasmele, migrenele, oboseala și tensiunea.
Sursa: whfoods.com

loading...