Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Leușteanul cu miere – un leac neștiut pentru bolile de piele, plămâni și ficat.

Leușteanul este o plantă aromată foarte bogată în ulei volatil, antioxidanți și alte substanțe active cu proprietăți medicinale impresionante. Beneficiile sale pentru sănătate se datorează conținutului bogat în quercetină și compuși terpenici, precum limonen, camfor, eugenol și cumarină.Mierea tratează numeroase afecținui, precum cele gastro-intestinale, renale, respiratorii. În plus, tratează rănile infectate.

În scop terapeutic, se poate administra sub formă de infuzie sau suc proaspăt (obținut din frunze verzi), diluat cu suc de morcov sau măr. Rădăcina de leuștean, uscată și măcinată, apoi amestecată cu miere de albine se poate consuma ca un preparat revigorant de către persoanele bolnăvicioase, și de cei care suferă de isterie sau de schimbări bruște ale stării de spirit. Leușteanul combinat cu miere – un leac neștiut și folositor pentru bolile de piele, plămâni și ficat.

Leușteanul este recomandat persoanelor care suferă de alergii, au probleme cu tensiunea arterială, au hemoroizi, gută sau reumatism. Acesta poate curăța tractul respirator deoarece are prorpietăți expectorante. În leuștean se găsește eucaliptol, care are rolul de a reduce inflamația și iritația de la nivelul plămânilor.Pentru că are proprietăți antibacteriene, leușteanul poate fi folosit pentru a preveni și pentru a trata bolile declanșate de E. coli și Salmonella.

Un studiu din 2016 privind eficacitatea leușteanului asupra cistinuriei (o afecțiune ereditară rară care implică pietre la vezică și la rinichi) a constatat că planta a redus nivelul de cisteină și creatinină la persoanele cu cistinurie ereditară.

Orice cură cu leuștean trebuie urmată după indicațiile medicului specialist. Este un aliment natural sigur, însă dacă este consumat în cantități mari, leușteanul poate da și efecte secundare precum iritații ale pielii și alergii.
Citeşte întreaga ştire: Leuștean – de ce este recomandat să introduci în dieta alimentară consumul de leuștean

loading...

Add comment