Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
leacuri de la bunica

Leacuri de la bunica – Pentru durere în gât, durere de spate, contra tusei, împotriva cistitei, împotriva răcelii, tratarea conjuctivitei, pentru arsuri, furia laptelui și tăieturi

1.Pentru durere de spate

Compresă formată din hrean ras stropită cu alcool sanitar şi stați aşa 3 ore, după 2 zile veți vedea diferența.

2.Împotriva durerii în gât

Se bea lapte fierbinte, în care s-au topit o linguriţă de unt şi o linguriţă de miere, cu înghiţituri mici, ţinând picioarele în apă fierbinte.
Gălbenuşul unui ou proaspăt din acea zi se freca cu zahăr la care se adăuga o cană cu lapte dulce fierbinte

3.Contra tusei

Ceai din coji de ceapă (este cam neplăcut la gust) plus apă fierbinte la picioare.Ceai de pătlagină + apă fierbinte la picioare.
Ridiche neagră cu miere.

4.Împotriva cistitei

Muşeţelul este cel mai serios inamic al cistitei. Două-trei seri la rând, se face un ceai concentrat de mușețel, cu care se fac băi de şezut în lighean. Ceaiul trebuie să fie cald, dar să nu frigă. Se ţin apoi picioarele în apă fierbinte şi se intră în pat. Pe lângă faptul că rezolvă problema pe loc, boala nu va mai reveni ani la rând.

5.Împotriva răcelii

În două-trei seri la rând, se bea un ceai fierbinte din coada-şoricelului, pătlagină şi un fir de mentă, ţinându-se picioarele în apă fierbinte. Se stă între 5-10 minute. Dacă apa dă să se răcească, se mai adaugă apa clocotită.

După aceea se intră în pat. Efectul este foarte rapid. Indiferent cât de puternică este răceală, trece ca luată cu mâna. De obicei sunt suficiente două seri. Cine nu poate bea ceaiul amar, să adauge o linguriță de miere. Nu uitaţi! Când vă prinde răceală, băgaţi-va picioarele în apă fierbinte.

6.Pentru tratarea conjunctivitei

O lingură de lemn uşor încălzită şi ţinută la locul dureros.

7.Pentru arsuri: Albuş crud de ou. Seva de aloe vera

8.Pentru furia laptelui

Tărâţe stropite cu apă, puse pe o faşă şi legată strâns peste sâni.

9.Pentru alinare durere, tăietură

Faceți o pastă din făină albă de grâu şi smântână.

Sursa: https://mancare-pentru-tine.ro

loading...

Add comment