Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Gălbenelele-flori de grădină care vindecă zeci de boli.

Din cele mai vechi timpuri, omul a observat ca anumite plante medicinale alina dureri, favorizeaza cicatrizarea ranilor si vindeca unele boli. Printre acestea se numara si galbenelele.

Aceste flori minunate sunt folosite de mii de ani pentru caracteristicile lor terapeutice. Au fost utilizate atat in medicina, cat si in cosmetica. Sunt numite si „flori de aur” si se aplica atat pentru uz intern, cat si extern, unde ajuta la calmarea si refacerea pielii.

Proprietatile vinedecatoare ale galbenelelor provin din bogatul continut de uleiuri esentiale, flavonide, carotenoide, acid salicilic si alcool. Au proprietati antiinflamatoare, antieritematoase, antioxidante, antivirale, antitumorale si intaresc imunitatea. Galbenelele dau rezultate excelente in prevenirea dermatitelor cauzate de iradiatiile postoperatorii ale cancerului de san, unguentul fiind folosit in toata Europa de zeci de ani. De asemenea, reduce durerile la nivelul epidermei, cauzate de chimioterapie. Daca insa iritatia s-a produs deja, unguentul cu galbenele nu mai are niciun efect.

De asemenea, aceste plante sunt indicate în ulceraţii, eczeme, gastrite, ulcer gastric, ulcer duodenal, inflamaţii ale colonului, colecistită, boli hepato-biliare, hemoroizi, dereglări menstruale, dismenoree, micoze, vaginite, infecţii urinare, cistite, după cum se arată în cărţile semnate de Maria Treben, autor austriac specialist în „plante de leac“.

Galbenelele se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălaturi, măşti şi produse cosmetice. În functie de afecţiunea care trebuie tratată, galbenelele pot fi utilizate pentru tratament local, sub formă de creme, comprese, măşti, spălături, sau pentru tratamente sistemice, sub formă de decoct, infuzie, ceai etc.

loading...