Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bolile tiroidiene – 7 semnale de alarmă.

Deși pot fi asociate și cu alte probleme de sănătate, următoarele simptome ar putea fi semnale de alarmă transmise de corp pentru a te avertiza că tiroida ta este bolnavă.

Glanda tiroidă este localizată în partea frontală a gâtului și are forma unui fluture mic. În ciuda mărimii sale, acest organ joacă un rol foarte important în organismul uman. Bolile tiroidiene pot avea un impact major asupra sănătății, provocând numeroase neplăceri.

Pare incredibil faptul că un organ atât de mic poate fi atât de important. Atunci când tiroida produce prea mulți sau prea puțini hormoni, organismul ne transmite mai multe semnale de alarmă pentru a ne avertiza că există o problemă.

7 semnale de alarmă produse de bolile tiroidiene.

1.Disconfort la nivelul gâtului.
Așa cum am menționat mai sus, glanda tiroidă este localizată în partea frontală a gâtului. Din acest motiv, bolile tiroidiene pot cauza simptome foarte vizibile precum:
Durere sau o senzație de disconfort la nivelul gâtului;
Dureri constante în gât și inflamații la nivelul acestei regiuni;
Schimbări ale vocii.
Dacă te confrunți în mod regulat cu oricare dintre aceste simptome, consultă medicul cât mai curând posibil. Deși există diverse medicamente pe care le poți achiziționa fără rețetă pentru a-ți ameliora disconfortul, acestea nu fac decât să agraveze problema pe termen lung.

2.Dificultăți de concentrare.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este foarte probabil să începi să întâmpini dificultăți de concentrare. Însă, dacă această problemă se agravează în mod subit și devii incapabil să-ți îndeplinești sarcinile zilnice, a venit vremea să-ți faci o programare la medic.

Multe femei asociază dificultățile de concentrare cu menopauza sau cu alte probleme de sănătate cauzate de înaintarea în vârstă. Dar și bolile tiroidiene (ce presupun dezechilibre hormonale) pot cauza dificultăți de concentrare.Dacă un pacient care suferă de hipotiroidism primește un tratament adecvat, memoria acestuia se îmbunătățește semnificativ într-un timp scurt.Cu toate acestea, nu te diagnostica singur, ci consultă un medic. Dacă ești la menopauză, nu asocia toate simptomele resimțite cu acest proces

3.Căderea părului și uscarea pielii.
Căderea părului nu este ceva neobișnuit, în special primăvara și iarna. Însă dacă începi să pierzi foarte mult păr și acest fenomen se desfășoară pe tot parcursul anului, este posibil să suferi de o afecțiune tiroidiană.

4.Schimbări de greutate.
Creșterea sau pierderea bruscă în greutate, aparent fără niciun motiv, reprezintă un motiv de îngrijorare. Această problemă este unul dintre cele mai frecvente simptome ale hipotiroidismului. Schimbările bruște de greutate pot fi cauzate de disfuncțiile tiroidiene care încetinesc funcțiile organismului.

De asemenea, bolile tiroidiene pot deregla simțurile, inclusiv gustul. Din acest motiv, alimentele nu ți se vor mai părea la fel de gustoase ca înainte.

5.Oboseală constantă.
Somnolența și o creștere a numărului de ore de somn pe timp de noapte pot fi cauzate de bolile tiroidiene. Atunci când glanda tiroidă nu produce hormoni suficienți, toate procesele organismului încetinesc. Drept consecință, te vei simți mai obosit.

Și durerile și crampele musculare inexplicabile pot fi cauzate de bolile tiroidiene. Deficitul de hormoni tiroidieni poate altera funcțiile nervilor care transmit semnale creierului și restului organismului. Simptomele acestui fenomen sunt crampele și o senzație că cineva îți atinge diverse părți ale corpului.Însă cele două simptome prezentate în acest subpunct pot surveni și la diabeticii care nu urmează un tratament adecvat. Din acest motiv, dacă observi aceste semnale de alarmă, nu ezita să-ți consulți medicul.

6.Modificări ale dispoziției și o senzație de presiune în stomac.
Bolile tiroidiene te pot face să te simți irascibil, anxios sau agitat. Aceste probleme de sănătate pot cauza și tristețe sau depresie, deoarece modifică nivelul de serotonină din creier.

Mai mult, bolile tiroidiene pot îngreuna digestia. Dacă suferi de hipertiroidism sau hipotiroidism, este posibil să simți o presiune la nivelul stomacului care nu se ameliorează nici dacă urmezi o dietă echilibrată și faci mișcare suficientă.

7.Palpitații, hipertensiune arterială și alte simptome.
Palpitațiile la nivelul gâtului pot fi produse de bolile tiroidiene. Acest simptom este deseori însoțit de hipertensiune arterială, provocând o creștere a nivelului de colesterol.

Bolile tiroidiene trebuie tratate folosind medicamente prescrise de către medic. Efortul fizic și o alimentație sănătoasă nu sunt de ajuns pentru a remedia aceste probleme de sănătate.După cum bine vezi, bolile tiroidiene pot cauza numeroase schimbări în organism. Simptomele acestora variază de la creștere bruscă în greutate până la căderea părului sau alte probleme mult mai grave. Dacă încerci să ignori aceste semnale de alarmă, starea ta de sănătate se va agrava.

Bolile tiroidiene apar de obicei după vârsta de 35 de ani și sunt mai frecvente în rândul femeilor. Se estimează că aproximativ 300 de milioane de oameni din toată lumea suferă de hipotiroidism.
Sursa: dozadesanatate.ro/bolile-tiroidiene-7-semnale-de-alarma

loading...

Add comment