Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri dovedite că îmbunătățesc vederea, fără să porți ochelari

Un principiu de bază al medicinei este că, dacă nu folosiți un mușchi, acesta devine mai slab. La fel ca orice alt mușchi, trebuie să antrenezi mușchii ochilor și să-i păstrezi mereu într-o stare bună.În continuare vom prezenta 10 moduri prin care să faci asta.

1. Evitați să vă supraîncărcați ochii în timpul zilei. Închideți ochii pentru câteva minute și bucurați-vă de liniște odată la fiecare 2-3 ore.


2. Aici sunt 16 exerciții cunoscute să-ți antreneze vederea.Urmează-le pe fiecare în ordinea indicată în fotografie.


3. Dacă porți ochelari, reduceți timpul exercițiilor și exersați mai des.
4. Fă un masaj ochilor cu ajutorul unor mișcări circulare blânde. Treceți prin punctele de la 1 la 6 așa cum se vede în imaginea de mai jos.


Utilizați degetul din mijloc și cel arătător pentru a vă apăsa ochii. Ar trebui să simțiți o ușoară presiune, dar cu siguranță nu durere, atunci când efectuați acțiunile.
5. Când vă aflați la o plimbare în aer liber, încercați să vă uitați la distanță mai des decât să vă concentrați asupra propriilor picioare sau pe un obiect din fața dvs.
6. Beți suc de morcov cât mai des posibil, chiar în fiecare zi. Este foarte sănătos și eficient pentru vedea dvs.
7. Dacă ochii tăi sunt iritați seara, poți folosi sucul de aloe vera în loc de picăturile de ochi. Totuși, consultați-vă medicul înainte de a utiliza acest remediu natural.


8. Când ochii dvs. se simt obosiți, spălați-i cu apă caldă.
9. Încercați să nu vă uitați la ecranul calculatorului, televizorului sau smartphone-ului timp de cel puțin 2 ore înainte de a merge la culcare.
10. Îcercați exercițiul Indian Trataka pentru ochi. Vă va ajuta ochii și mintea să fie mai concentrați.

Acest exercițiu presupune să vă așezați în fața unui obiect staționar mic plasat într-un spațiu deschis, de exemplu, o lumanare. Focalizați-vă ochii și toată atenția pe care o aveți. Încercați să nu clipiți. Ar trebui să încercați să aveți o imagine fermă și detaliată a obiectului în mintea și memoria voastră.Apoi închideți ochii și concentrați-vă atenția asupra spațiului dintre sprâncene, încercând să păstrați imaginea obiectului în capul dumneavoastră cât timp puteți. Faceți acest lucru timp de aproximativ 10 minute.Scopul exercițiului este de a obține o imagine clară a ceva înainte ca ochii tăi să devină obosiți.

loading...

Add comment