Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Corpul iti trimite semnale de avertizare cu o luna inainte de un accident vascular cerebral… Acestea nu trebuie ignorate

Accidentul vascular cerebral posterior (un accident vascular cerebral care apare în partea din spate a creierului) apare atunci când un vas de sânge din partea din spate a creierului este blocat, provocând moartea celulelor creierului (numit infarct) în zona vasului de sânge blocat.Acest tip de accident vascular cerebral poate fi, de asemenea, cauzat de o ruptură a vasului de sânge în partea din spate a creierului. Când se întâmplă acest tip de accident vascular cerebral apar mai multe simptome și pot fi foarte diferite de simptomele care apar în circulația sângelui în partea din față a creierului (numite accidente vasculare cerebrale anterioare).

Aceste sunt cele mai intalnite simptome:
– inabilitatea de a ramane constient
– vorbire neclară
– slabiciune si ameteli
– probleme cu respiratia
– durere
– vedere dublă sau alte probleme de vedere
– se confrunta cu atacuri epileptice

greață și sau vărsături

Pentru a retine cat mai usor simptomele unui accident vascular cerebral, se poate recurge la metoda folosita si de celebrul personaj Dr. House, si anume FAST:
F(face=față)-roagă persoana să zâmbească. O parte a feței cade sau buza e căzută într-o parte
A(arms=brațe)=cereți persoanei să ridice ambele brațe. Un braț se deplasează în jos?
S(speech=vobire)-roagă persoana să repete o frază simplă. Vorbirea este neclară sau ciudată?
T(time=timp)=nu pierdeti timpul, dacă vedeți oricare dintre aceste semne, sunați imediat urgență, deoarece acidentul vascular cerebral trebuie tratat medicamentos sau chirurgical cat mai rapid pentru a preveni atacurile ulterioare cu potential mortal si leziunile permanente asupra creierului.

Rețineți momentul în care apar simptome pentru prima dată. Aceste informații îi ajută pe furnizorii de servicii medicale să determine cel mai bun tratament pentru fiecare persoană.

loading...

Add comment