Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Angajatorii trebuie sa inteleaga ca au angajati, nu sclavi.

Alma Manuela Ciornei, judecatorul in cadrul Tribunalului Bucuresti, a aratat in cadrul unui eveniment ca angajatorii trebuie sa inteleaga ca au angajati, nu sclavi.

„In ceea ce priveste litigiile de munca, lucrurile nu s-au schimbat de la ultimele date din primavara. Marea lor majoritate este legata de aceasta minunata Lege a salarizarii unitare care ii vizeaza pe salariatii bugetari, care mai gasesc niste sporuri pe care le primesc sau nu in cuauntumul pe care l-ar dori. Din partea privata, in raportul lor de munca nu prea am observat sa fie asa de multe litigii, probabil ca ducem si lipsa extraordinara de forta de munca inalt calificata. Nu pot sa va mint si sa va spun ca parte dintre colegii mei din facultate care activeaza acum in mediul privat le este foarte greu sa gaseasca forta de munca inalt calificata. Din acest motiv, angajatorii probabil ca sunt mai atenti cu salariatii pe care ii mai au”, a spus Ciornei.

Potrivit judecatoarei, relatiile de munca sunt guvernate, din ce in ce mai mult, in ultima perioada de principiul bunei credinte.

„Principiul bunei credinte trebuie sa guverneaza relatiile de munca. Este fundamental daca dorim sa atragem forta de munca. Acest principiu include cooperarea loiala, increderea reciproca si care trebuie sa existe intre partenerii sociali. Din ce in ce mai des, Curtea Constitutionala isi bazeaza hotararile pe acest principiu, din ce in ce mai mult. Majoritatea oamenilor nu vin in instanta pentru ca habar nu au ca ar putea sau pentru ca le este frica sa nu-si piarda locul de munca. Angajatorii trebuie sa inteleaga ca au angajati care nu sunt sclavi pe plantatie, iar angajatii sa inteleaga ca au drepturi, dar si niste obligatii”, a sustinut Alma Manuela Ciornei.

loading...

Add comment