Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 acțiuni ale managerilor care provoacă plecarea celor mai buni angajați

Mulți manageri nu au din păcate pregătirea necesară pentru a fi în fruntea unei companii.De asemenea, le lipsește empatia și conștientizarea necesară pentru a interacționa eficient cu angajații. Iar acest lucru are consecințe grave.Când angajații renunță, motivul principal al demisiei este relația lor cu managerul lor. Oamenii nu părăsesc companiile. Își părăsesc șefii.Știați că mai mult de 50% din organizațiile din lume nu sunt în măsură să-și păstreze angajații cei mai apreciați? În timp ce avansarea în carieră și creșterea salariilor sunt principalele motive, conflictele cu șefii sunt un alt motiv puternic pentru care angajații renunță.Deși angajații ar putea avea propriile probleme cu organizația lor, s-a constatat că atitudinea și modul de lucru al managerilor contribuie, de asemenea, la cifra de afaceri a angajaților.În continuare am prezentat o serie de 7 acțiuni ale managerilor care îi determină pe angajați să plece.

1. Favoritismul.
Niciun loc de muncă nu este liber de politica de birou. Favoritismul sfârșește adesea într-o mulțime de nemulțumire în rândul angajaților.Puteți ghici întotdeauna numele următor pentru promovare în funcție de lista preferată a șefului. În mod similar, de fiecare dată când există un proiect nou, este de așteptat să aterizeze în poala angajatului „preferat”.Acest lucru afectează de fapt motivația echipei în ansamblu. Ceilalți membri ai echipei care se simt părăsiți ar putea să nu depună toate eforturile pentru a îndeplini o anumită sarcină.

2. Lipsa empatiei.
Fiecare angajat joacă un rol cheie în companie. Este responsabilitatea managerului să acorde atenție atât personalului, cât și bunăstării legate de locul de muncă. Asta nu înseamnă că managerii trebuie să-și conducă viața angajaților, dar arătând că le pasă funcționează bine. Relațiile sănătoase sunt construite dacă angajații se simt îngrijiți și nu sunt torturați. Problemele personale de familie sau problemele de sănătate ar trebui să fie abordate cu empatie și compasiune, mai degrabă decât să se concentreze pe modul în care angajatul se poate arăta rapid din absenteism.

3. Sarcini excesive.
Angajații buni încetează să facă treabă bună dacă simt că sunt supraîncărcați. Managerii trebuie să se asigure că există un echilibru adecvat între viața profesională și angajați. Un angajat stresat nu este bun pentru productivitatea organizațională și moralul. Acestea fiind spuse, există și momente în care angajații sunt așteptați să investească ore suplimentare de muncă din cauza cererii proiectului. În astfel de cazuri, dacă managerii nu apreciază contribuția angajaților sau nu îi compensează cu plata suplimentară sau stimulentele, angajații tind să se frustreze în timp și pot renunța la locul de muncă.

4. Lipsa recunoașterii dezvoltării angajaților.
Scopul fiecărui angajat este să crești în organizație. Fie că este vorba de educație continuă, formare profesională sau schimbare de departament, managerul ar trebui să acorde atenție și cerințelor de dezvoltare ale angajaților. Lipsa de sprijin indică faptul că compania nu este interesată de dezvoltarea profesională.

5. Dictatura.
A fi manager înseamnă că trebuie să distribuiți munca și să supervizați execuția acesteia. Aceasta nu înseamnă că trebuie să monitorizați fiecare acțiune pe care o face membrul echipei dvs. Acest tip de micromanagement este deranjant în cazul în care continuați să invadați rutina de lucru a angajaților din când în când. Liderul trebuie să aibă încredere în angajații săi odată ce au îndeplinit o sarcină anume. Lasă-le să ia mici decizii, astfel încât să se simtă responsabili și importanți ca echipă. Mult mai bine, luați contribuții din partea echipei și luați-le în considerare în timp ce luați decizii mai mari.

6. Nu arată că le pasă.
Angajații vor să lucreze pentru cineva care îi tratează ca pe o persoană. Au emoții și vieți personale. Dacă îți pasă de angajați, nu îi vei împinge continuu să lucreze ore îndelungate și nu îi vei contacta după ore. Interesul sănătos în viața angajaților dvs. este primul pas în consolidarea relațiilor. Începe cu susținerea echilibrului muncă / viață. Arătați-vă că vă pasă sincer de bunăstarea lor.

7. Ei nu recunosc realizările.
Nimanui nu-i place să se simtă ignorat sau ca eforturile lor să fie luate de la sine. Așa cum a spus Dale Carnegie, „Oamenii muncesc pentru bani, dar parcurg kilometrul suplimentar pentru recunoaștere, laudă și recompense”. Apreciați angajații, arătați-le cât de mult le valorificați eforturile. Nu trebuie să fie întotdeauna despre recompense monetare. Dar lucruri simple precum „Mulțumesc” și „Bine făcut” merge mult.

loading...

Add comment