Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iata ce spune culoarea urinei despre sănătatea ta – mare atenție la toate aceste lucruri!

Medicamentele, alimentele și anumite condiții de sănătate pot schimba culoarea urinei. Această diagramă vă poate ajuta să determinați ce înseamnă cu adevărat culoarea urinei.Probabil ați auzit că, culoarea urinei vă poate determina în nivelurile de hidratare, dar urina poate dezvălui o mulțime de alte informații despre sănătatea dvs., spun experții. În general, nu este un motiv de alarmă, nu este niciodată greșit să vă consultați medicul dacă sunteți îngrijorat.

Ce culoare ar trebui să aibă urina?
Deși nu există o culoare exactă „normală” a urinei, ar trebui să cadă undeva pe spectrul galben, spune Michael Palese, MD, președinte al departamentului de urologie de la Muntele Sinai Beth Israel. El explică faptul că, de regulă, cu cât bei mai multă apă, cu atât va fi mai transparentă urina ta. Dacă urina este mai palidă sau mai albă, înseamnă că apa care este filtrată prin rinichi este mai diluată. În caz contrar, ar putea fi un indiciu că se întâmplă altceva.

Urină galbenă de culoare închisă.
Urina de culoarea chihlimbarului sau a mierii sau chiar a unui portocaliu închis ar putea indica faptul că corpul tău nu primește suficientă apă. Dacă sunteți deshidratat și vă țineți mai multă apă în sine, urina va deveni din ce în ce mai întunecată.Pe lângă urina mai întunecată, alte semne de deshidratare pot include oboseală, frisoane, respirație urât mirositoare, pofte de zahăr sau crampe musculare.Unele medicamente pot conferi urinei o nuanță galbenă sau portocalie mai închisă.

Urină maro închis.
Urina ta seamănă cu ceaiul, cafeaua brună sau Coca-Cola? Anumite alimente, inclusiv rubarba, fasolea și aloe, ar putea fi de vină. Urina maro închis ar putea reprezenta, de asemenea, un pas dincolo de urina galben închis sau portocaliu – un semn că sunteți grav deshidratat.Totuși, urina maro închis ar putea fi o indicație a ceva mai grav. O posibilă preocupare este ficatul. Dacă observați în mod regulat urină maro închis, programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră

Urină roșie sau roz.
Ați mâncat mai multe afine, sfeclă sau rubarbă în ultima vreme? Aceste alimente vă pot schimba culoarea urinei (și scaunul) și îi pot da o nuanță roz sau roșiatică. Medicamentele ar putea fi de vină, de asemenea, precum fenazopiridina sau antibioticul rifampicină.Totuși, dacă nu v-ați umplut farfuria cu alimente de culoare roșie sau violet, ați putea vedea sânge în pipi.

Urină albastră sau verde.
Nu vă panicați: cea mai înfricoșătoare culoare a urinei are probabil o explicație total inofensivă. Un colorant din ceva pe care l-ați mâncat sau anumite medicamente, antidepresivele și antiinflamatoarele sunt uneori de vină)pot face ca pipiul dvs. să apară albastru sau verde. Rareori, urina albastră sau verde poate fi un semn al hipercalcemiei familiale, cunoscut și sub numele de sindromul scutecului albastru, o afecțiune genetică rară.

loading...

Add comment