Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Faceți testul cu lumânarea și aflați dacă aveți probleme cu plămânii.

Infecţia nevindecată afectează plămânii.
Fiecare adult are aproximativ 300 de milioane de alveole pulmonare care îl alimentează cu oxigen. Suprafaţa totală a acestora este egală cu cea a unui teren de fotbal. Mai puţin cunoscut este faptul că la fiecare infecţie nevindecată complet, o parte a ţesutului plămânului se distruge, iar aria respiratorie se restrânge tot mai mult. Din acest motiv este bine să vă cunoaşteti capacitatea de respiraţie.

Testul respiratoriu cu lumânarea.
Testul este cât se poate de simplu. Aprindeți o lumânare şi încercaţi apoi să o stingeţi de la o distanţă de un metru. Dacă reuşiţi să o stingeţi, totul este în regulă. În caz contrar, este bine să vă prezentaţi la un cabinet şi să vă măsuraţi volumul respirator.Testul cu lumanarea va ajuta sa va cunoasteti capacitatea de respiratie.

Există însă metode naturale prin care ne putem apăra şi întări căile respiratorii. Se fac acasă, sunt accesibile, rapide şi eficiente:
Ceai de salvie.
O cură cu ceai de salvie întăreşte căile respiratorii. Se consumă câte 1 litru de ceai zilnic, de dimineaţa până seară, 3 zile la rând.Peste 2 linguri cu vârf de salvie se toarnă 1 litru de apă rece, se pune la foc, se fierbe timp de 3 minute, se strecoară, se lasă puţin să se răcească şi se bea imediat 1/4 de litru de ceai. Restul se toarnă într-un termos şi se bea, puţin câte puţin, pe tot parcursul zilei.

Inhalații cu uleiuri esențiale.
Inhalaţiile reprezintă cea mai eficientă terapie de întărire a căilor respiratorii – sănătoase sau deja afectate de boală. ⇒ Într-un vas se pun 20-30 de picături de ulei de eucalipt (conţine o substanţă activă ce vindecă afecţiunile respiratorii) sau ienupăr, se toarnă deasupra 1/2 – 1 l. de apă clocotită şi se inhalează aburii circa 10 minute, pentru ca uleiurile eterice să pătrundă adânc în plămâni. Preventiv – inhalaţiile se fac o dată pe zi, de preferinţă seara, înainte de culcare. Dacă afecţiunea există deja – faceţi inhalație de 2-3 ori pe parcursul zilei, cu multă grijă: după inhalații nu se iese din casă; ideal este statul în pat, la căldură.

Inhalații cu ceapă.
Uleiurile eterice conţinute din ceapă revigorează căile respiratorii.Tăiaţi mărunt o ceapă, puneţi-o într-o oală cu apă clocotită, lăsaţi-o să fiarbă timp de câteva minute sub capac, luaţi oala de pe foc şi inhalaţi aburii timp de 10 minute.
Sursa: topremediinaturiste.ro/faceti-testul-cu-lumanarea-si-aflati-daca-aveti-probleme-cu-plamanii/

loading...

Add comment