Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elevii și studenții din Filipine trebuie să planteze 10 copaci pentru a-și lua diploma

O nouă lege care speră să remedieze defrișările și să îi învețe pe tineri despre administrarea mediului a fost dată în Filipine.Studenții din Filipine au acum o cerință finală pentru a absolvi școala: trebuie să planteze 10 copaci.Noua lege intrată în vigoare, se va aplica absolvenților de la liceele elementare, precum și a colegiului sau universității.Această lege a fost văzută ca o oportunitate valoroasă pentru tineri de a lua măsuri împotriva schimbărilor climatice.

Congresistul Gary Alejano, care a prezentat proiectul de lege, a declarat: „În timp ce recunoaștem dreptul tinerilor la o ecologie echilibrată și sănătoasă … nu există niciun motiv pentru care aceștia nu pot fi făcuți să contribuie la asigurarea că acesta va deveni realitate.”

Cu 12 milioane de copii care termină școala elementară, 5 milioane de la liceu și 500 de mii de universități în fiecare an, asta înseamnă că 175 de milioane de copaci vor fi plantați anual. Pe parcursul unei generații, asta va însemna 525 de miliarde de copaci.Și chiar dacă vor supraviețui doar 10 la sută dintre copaci, aceștia ar fi 525 de milioane într-o generație.Ceea ce este foarte bine.Filipine, o nație insulară tropicală, are nevoie disperată de acei copaci., deoarece țara a fost puternic defrișată în secolul trecut.

Legea prevede că arborii pot fi plantați în păduri, mangrove, domenii ancestrale, rezervații civile și militare, zone urbane, situri miniere inactive și abandonate sau alte locații adecvate.Accentul se va pune pe plantarea speciilor indigene care se potrivesc climatului și topografiei zone.O agenție guvernamentală îi va ghida pe studenți în acest proces, conectându-i cu pepiniere, ajutând la găsirea unui site și asigurând supraviețuirea copacilor.

Se pare că Filipinele au introdus un program minunat pe care alte țări ar face bine să-l copieze.Orice lucru care le oferă tinerilor un sentiment de conexiune și responsabilitate pentru mediul natural este foarte bun pentru viitorul lor, mai ales în această perioadă când majoritatea țărilor se confruntă cu problema defrișării pădurilor.Acești tineri studenți din Filipine sunt de invidiat și tot mai multe țări ar trebuie să îi ia ca exemplu și să-i urmeze pe aceștia. Datorită acestui proiect, Filipine intră în rândul țărilor care încurajează implicarea cetățenilor în reîmpădurire.

loading...

Add comment