Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Orice câine are șansa la o viață frumoasă.

Haideți să încetăm să ne mai purtăm urât cu câinii.Am văzut atâția câini legați în lanț, fără mâncare și fără apă, iar stăpânilor li se părea ceva normal, că doar e un „câine”, nu trebuie să stea în pat.Foarte greșită această concepție care este prezentă la foarte mulți oameni.

Câinii au fost cei mai buni prieteni al omului în ultimii 15.000 de ani.Ei sunt tovarășii noștri fideli de când îi hrănim prima dată.Știința arată acum că această relație simbiotică a fost la fel de benefică pentru oameni ca tovarășii lor canini.Beneficiile deținerii câinilor includ legături familiale, un risc redus de schizofrenie și o sănătate cardiovasculară îmbunătățită.Pe lângă toate acestea, ei ne oferă întotdeauna dragoste necondiționată.Nu trebuie să câștigăm niciodată dragostea unui câine și nu trebuie să-i iubim mai întâi. Ei aleg să ne iubească indiferent de ce, din toată inima, fără îndoială, absolut, fără bani sau alte lucruri.Pentru ei nu contează.Chiar și atunci când nu merităm acest lucru, chiar și atunci când nu ne iubim pe noi înșine, chiar și atunci când suntem supărați că au rupt o altă pernă de pe canapea, câinii ne iubesc oricum.Ei ne cunosc mai bine decât ne cunoaștem pe noi înșine. Ai o zi fabuloasă? Câinele tău știe și vrea să se joace. Te simți rău sau trist? Câinele tău te va lăsa și te va mângâia din când în când să știi că e lângă tine.

Câinii sunt foarte inteligenți.Câinii ajută departamentele militare și de poliție din întreaga lume să adulmece droguri și bombe sau să urmărească și să localizeze persoanele dispărute.Între instincte și antrenament specializat, câinii de lucru de tot felul sunt cu adevărat uimitori și își fac cei mai buni prieteni minunați.Ei au grijă de noi. Câinii vă pot salva literalmente viața.Laytă când cineva intră în curte, un străin vine la ușă sau un copil se apropie prea mult de pericol.Ne trezesc dacă există un dezastru natural sau alte situații de urgență în toiul nopții. Simt cutremurele înainte să lovească.Câinii își vor risca viața pentru a vă salva.

Pentru câini, noi suntem singura lor familie.Câinii își consideră stăpânul ca pe o familie.Oamenii de știință de la Cognition de la Universitatea Emory au plasat câinii într-un aparat RMN și le-au scanat creierul în timp ce le prezentau mirosuri diferite. Unele arome erau de mâncare. Alții erau de la alți câini. Și unii erau de la tovarășii umani ai câinilor. Centrele de recompensare ale creierului câinilor s-au luminat cel mai mult atunci când li s-au prezentat mirosurile umane, arătând că au prioritizat relațiile umane.

loading...

Add comment