Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Picioarele sunt conectate la toate organele și fiecare durere poate fi vindecată prin masarea picioarelor.

Când vine vorba de sănătatea mea, îmi place să fiu responsabil cu propriul meu corp. Dar nu mi-a venit niciodată în minte că cheia pentru a rămâne sănătos poate sta de fapt în picioarele mele.Dr. Helena Reid spunea: „Dacă picioarele tale nu sunt sănătoase, aceasta afectează modul în care funcționezi și îți trăiești viața”.Și în timp ce auzisem că reflexologia ar putea fi utilizată pentru a ameliora durerea,nu am știut niciodată că ar putea fi bună pentru vindecarea multor părți diferite ale corpului meu.

Conform principiilor reflexologiei, există zone în picioare care corespund glandelor, organelor, părților și sistemelor corpului.Mai jos veți vedea ce zone ale picioarelor sunt conectate la ce părți importante ale corpului. Tot ce trebuie să faci este să masezi fiecare zonă specifică a picioarelor, pentru a profita de beneficii.Această metodă este excelentă atât pentru ameliorarea durerii, cât și pentru sănătatea organelor. Și, deși acest lucru nu ar trebui să înlocuiască niciodată sfatul medicului, această tehnică de reflexoterapie nu poate face rău și cu siguranță ar putea ajuta.

 1. Dureri de cap.
  Conform reflexologiei, vârfurile degetelor de la picioare sunt conectate direct la cap și la creier.Masarea lor, poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și poate avea un efect pozitiv asupra sănătății generale a creierului, inclusiv o stimulare crescută a creierului.
 2. Probleme de vedere.
  Sănătatea ochilor poate include o mare varietate de probleme, inclusiv probleme de vedere, durere, roșeață și durere.Masarea sau aplicarea de presiune pe zona piciorului care este chiar sub al doilea și al treilea deget de la picioare poate aduce beneficii mari celor care suferă de probleme oculare.Reflexologii raportează o corelație directă între această zonă a piciorului și a ochilor.
 3. Indigestie.
  Următorul organ care poate beneficia de masajul picioarelor este intestinul subțire.Pur și simplu masați zona dintre călcâi și mingea piciorului pentru o digestie îmbunătățită și un tract intestinal mai sănătos.Acest lucru poate face minuni pentru cei care suferă de gaze severe sau indigestie.
 4. Sănătatea plămânilor.
  Se spune că plămânii sunt conectați direct la zona de mijloc a bilelor picioarelor.Masarea acestei zone poate fi excelentă pentru cei care suferă de astm sau pur și simplu încearcă să-și îmbunătățească starea generală de sănătate a plămânilor.În timp ce reflexoterapia poate avea beneficii pe termen scurt și lung, dacă întâmpinați vreodată dificultăți de respirație, ar trebui să solicitați imediat asistență medicală.
 5. Dureri de spate.
  Conform reflexologiei, există o corelație între călcâi și nervul sciatic și partea inferioară a spatelui.Pentru cei care suferă de sciatică sau dureri cronice de spate, masarea tocurilor sau călcâielor poate ajuta la o ușurare atât de necesară.
 6. Dureri de gât.
  Durerile de gât sunt extrem de frecvente. Cu toate acestea, legătura dintre gât și zona chiar sub degetul mare de la degetul mare poate merge mult pentru a ușura această durere și disconfort.Pur și simplu masați această zonă cu degetele pentru a profita de beneficiile pentru sănătate.
 7. Dureri de genunchi.
  Porțiunea exterioară a fiecărui călcâi are o corelație directă cu genunchii.Cei care suferă de dureri de genunchi sau dureri cronice de genunchi ar trebui să încerce să maseze această zonă pentru a ajuta la ameliorarea unora dintre dureri.
 8. Îmbunătățirea sistemului circulator.
  Sănătatea inimii este ceva care trebuie luat în serios. Oricine se confruntă cu palpitații cardiace sau dureri toracice trebuie să se adreseze întotdeauna imediat unui medic.Acestea fiind spuse, masarea acestei zone specifice pe piciorul drept poate promova sănătatea inimii și poate avea beneficii pe termen lung pentru sistemul circulator.
 9. Menține ficatul sănătos.
  Reflexologii diferă oarecum în locația exactă care este cea mai bună pentru ficat.Unii raportează că mijlocul exterior al piciorului drept este cel mai bun. Alții spun că mijlocul exterior al ambelor picioare va funcționa.În orice caz, masarea acestei zone a piciorului poate favoriza o mai bună funcție hepatică și menține organul mai sănătos.
loading...

Add comment