Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
corpul-uman

Potrivit unor cercetări, corpul are capacitatea de a se autogenera o dată la fiecare 7 ani.Din 7 în 7 ani suntem „alți oameni”.

Potrivit cercetărilor, corpul are capacitatea de a se autogenera o dată la fiecare 7 ani.Ei bine lucruri nu stau chiar așa.Nu înseamnă că ne schimbăm cu totul și suntem alți oameni.Corpul nu se înlocuiește cu totul niciodată.Dacă neuronii din creier ar fi înlocuiți la fiecare 7 ani, nu v-ați aminti nimic mai mult de 7 ani în trecut.Dacă celulele adipoase ar muri și ar fi înlocuite la nevoie, oamenii nu ar rămâne obezi.Dacă globulele albe ar muri, ne-am pierde imunitatea.Și așa mai departe.

Corpul nostru este într-un flux constant.Fie că este vorba despre pierderea pielii, reînnoirea plămânilor sau creșterea firelor de păr noi.Țesuturile cu uzură mare au o astfel de frecvență de înlocuire.Acestea sunt pielea, globulele roșii, căptușeala tractului intestinal de la limbă până la ultima porțiune a colonului.Ele sunt regenerate din celule stem, care nu sunt ele însele înlocuite. Celulele pielii trăiesc aproximativ două sau trei săptămâni. Celulele de colon mor după aproximativ patru zile. Spermatozoizii au o durată de viață de numai aproximativ trei zile, în timp ce unele celule nu sunt niciodată înlocuite.Acestea durează toată viața și atunci când mor, s-ar putea să nu fie înlocuite deloc.Neuronii din cortexul cerebral – stratul exterior al creierului care guvernează memoria, gândirea, limbajul, atenția și conștiința – rămân cu noi de la naștere până la moarte. Deoarece nu sunt înlocuite, pierderea acestor celule în timp poate provoca boli precum demența.Vestea bună este că alte zone ale creierului, cum ar fi bulbul olfactiv care ne ajută să mirosim și hipocampul care ne ajută să învățăm, se pot regenera și chiar întineri.

Celulele din sistemul osos se regenerează aproape constant, dar procesul complet durează 10 ani. Procesul de reînnoire încetinește pe măsură ce îmbătrânim, astfel încât oasele noastre devin mai subțiri.Ficatul uman este un exemplu binecunoscut de organ regenerativ.Rinichii se pot regenera și ei. Cu toate acestea, capacitatea sa de regenerare la mamifere este foarte limitată în comparație cu vertebratele inferioare.

În concluzie, organismul nostru nu se înlocuiește în întregime la fiecare 7 ani. Vârsta medie a unei celule din corpul uman este de 7 ani. Și acest lucru a fost de obicei greșit înțeles și transformat în faptul inexact că organismul se înlocuiește la fiecare 7 ani.Din păcate această afirmație nu este complet adevărată, este mai mult un mit.Organismul se înlocuiește cu un set în mare măsură nou de celule la fiecare șapte ani până la 10 ani.

loading...

Add comment