Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 motive pentru care copiii moderni nu pot învăța,nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala

Ca părinte îngrijorat, sunt sigur că vă simțiți la fel. Copiii de astăzi sunt ușor distrași, nervoși și fără prieteni. Se plictisesc cu ușurință și se simt îndreptățiți să dețină tot ce își doresc. Și nu este deloc un lucru bun.Să aflăm motivele care stau la baza acestui comportament.Iată în continuare 5 motive pentru care copiii moderni nu pot învăța,nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala.

 1. Copiii primesc tot ce vor și când vor.
  În calitate de părinți, vrem să ne facem copiii fericiți.Ajungem să cumpărăm o mulțime de lucruri inutile pentru ei. Obținerea întotdeauna a ceea ce vor este ceea ce îi face atât de neliniștiți. A fi răbdători este o lecție importantă de viață pe care ar trebui să o predăm copiilor noștri.Copiii învață constant de la noi. A oferi copiilor tot ceea ce vor nu ne face un părinte bun. Îi vom strica în acest fel. Trebuie să învețe să aștepte lucrurile pe care și le doresc. În caz contrar, nu vor putea învăța valoarea răbdării și vor face ceea ce au.Nu trebuie să le oferim totul pe tavă exact atunci când vor. Învață să spui „Nu” copiilor tăi. Nu înseamnă că îți vei priva copiii de nevoile lor. Obțineți-le ceea ce este esențial și întârziați genialitatea pentru a le învăța puțin răbdare. Copilul dumneavoastră se poate supăra deocamdată. Dar va prețui această lecție mai târziu în viață.
 2. Interacțiunea socială limitată.
  Ca părinți care lucrează, suntem ocupați cu munca toată ziua. Când venim acasă, mai avem de făcut cina și alte treburi de făcut. De obicei, copiii rămân ocupați cu dispozitivele lor și nu ne deranjează în timp ce ne terminăm treburile casnice. Astfel petrecem mai puțin timp cu ei. Timpul nostru de familie de calitate este înlocuit cu gadgeturi.De asemenea, nu se joacă afară așa cum ar trebui și nu își prea fac prieteni.Acest lucru limitează interacțiunea lor socială.A petrece prea mult timp cu gadgeturi le împiedică abilitățile sociale și vor fi mai limitați să înceapă o conversație sau să își facă noi prieteni. Ar trebui să ne acordăm timp zilnic pentru a vorbi și a interacționa cu ei. Scoate-i afară și distrează-te. Acest lucru nu numai că va întări legăturile familiale, ci și le va spori încrederea în a începe o conversație.Puteți, de asemenea, să le limitați timpul pe ecran și să vorbiți despre lucruri banale normale. Astfel vor învăța să aibă mai multă încredere în tine decât într-un gadget.
 3. Distracție nelimitată.
  Ne-am obișnuit copiii că trebuie să se distreze tot timpul. Când se plâng că se plictisesc, îi scoatem sau facem ceva pentru ai distra.Majoritatea copiilor din zilele noastre nici măcar nu ajută la treburile casnice zilnice.Li se par plictisitoare și nedistractive.Acest obicei nu îi va face o persoană foarte responsabilă în viitor.Viața nu înseamnă doar să te distrezi. Copiii trebuie să învețe să se ocupe de lucruri pe care s-ar putea să nu le placă. Astfel copiii noștri devin adulți responsabili. Trebuie să ne asigurăm că îi învățăm să se descurce cu plictiseala. Faceți ceea ce este potrivit pentru ei. Nu ceea ce este întotdeauna distractiv și distractiv și, la rândul său, scăpa de responsabilitate.
 4. Tehnologiile.
  Aproape toți vom cumpăra la un moment dat o tableta sau un smartphone pentru copiii noștri. Prietenii lor le au, așa că ar trebui să le aibă și ele.Copiii au, de asemenea, mai mult timp pe ecran. Cu greu își petrec timpul departe de dispozitive. Copiii preferă acum să aibă o conversație cu alți copii prin intermediul aplicațiilor decât să vorbească față în față.Apoi, există numeroasele aplicații de jocuri. Acestea distrag atenția și îi mențin conectați la dispozitive. Copiii se irită dacă îi îndepărtezi de ele.Viața de zi cu zi devine plictisitoare pentru ei. Petrecerea prea mult timp cu aceste dispozitive le afectează atenția.Tehnologia îi face să se simtă deconectați de părinți.Ca părinți, ar trebui să fim întotdeauna disponibili copiilor noștri. Cu cât petrecem mai mult timp cu ei, cu atât se vor simți mai conectați cu noi.
 5. Copiii conduc lumea.
  Dacă copiii ar ști ce este mai bine pentru ei, nu ar avea nevoie de părinți. Majoritatea părinților le permit prea multă libertate copiilor lor și îi lasă să facă ceea ce vor. Acest lucru îi face să creadă că sunt responsabili și să știe ce este mai bine pentru ei.Se obișnuiesc să facă „ceea ce vor” în loc de „ceea ce au nevoie”. Ceea ce își doresc nu este întotdeauna cel mai bun pentru dezvoltarea lor.Copiii și adolescenții au nevoie de îndrumări adecvate pentru a afla despre viață. Ceea ce înseamnă că nu li se poate permite să facă ceea ce vor tot timpul.Fii adult. Dă-le alegeri și ghidează-le să o aleagă pe cea potrivită.
loading...

Add comment