Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Legenda florii de liliac.O poveste prea frumoasă pentru a fi ignorată

Liliacul este una dintre cele mai nemaipomenite flori care pot fi plantate în aer liber și în interior. Liliacul este foarte comun în curțile românilor, datorită parfumului și aspectului său plăcut.Fiind o plantă tropicală cu flori tropicale din Asia, florile de liliac cresc în mod sălbatic în sudul Chinei, în special în provincia Yunnan. Poate fi găsit și în unele țări din Asia de Sud-Est, cum ar fi Thailanda și Malaezia.Deși este clasificată ca plantă tropicală, poate fi cultivată în zone subtropicale. Cu toate acestea, florile se vor usca în timpul sezonului rece în toamna și iarna.

În general, florile de liliac sunt asociate cu o energie puternică și misterioasă.Florile de liliac au mai multe sensuri și sunt legate de mai multe superstiții.Liliacul alb simbolizează nevinovăția, puritatea și încrederea.Liliacul violet simbolizează spiritualitatea și sinceritatea, cel albastru – fericirea și liniștea sufletească, iar cel roz – iubirea adevărată și relațiile bazate pe încredere.Ca și superstiție se spune că această floare ar putea invita spiritele rele dacă o privești mult timp. Unele credințe chiar exprimă faptul că cei care găsesc floarea de lilieci sălbatici pot muri brusc sau pot experimenta pierderea rudelor apropiate.

Legenda cunoscută spune că în urmă cu mii de ani, trăia o fată pe nume Lili cu ochi mov-albăstrui, cum nimeni nu mai văzuse până atunci.Ea a cunoscut un tânăr de care se îndrăgostise și cu care vroia să se căsătorească.Dar din păcate, băiatul suferea de o boală incurabilă și zilele lui erau numărate.Ei trăiau de atunci doar în fericire, râsete și veselie.Dar, într-o zi tânărul a plecat de pe pământ, iar fata a rămas singură. Plină de durere, frumoasa fată se ducea în fiecare zi la mormântul lui pentru a îi povesti ce întâmplări se petrecereau în fiecare zi în viața ei.Era atât de greu.Suferea atât de mult după el și vărsa lacrimir amare de dor și singurătate. De atunci, ea a spus că niciodată nu va mai iubi atât de mult.S-a dus atât de mult la mormântul celui iubit, până când, într-o zi, nu s-a mai putut ridica de pe mormântul lui. Inima ei era sfâșiată.Potrivit legendei, în acel loc a crescut un arbust cu flori mov-albastre care aveau un miros divin. „Dacă în Rai miroase a dragoste, atunci și floarea dragostei noastre trebuie să aibă un parfum divin.” – îi spunea tânărul atunci când erau împreună.

De atunci, localnicii, uimiți de această poveste de dragoste incredibilă, au numit acea floare Liliac, după numele fetei, iar culoarea florilor mov-albăstrui le aminteau de ochii magici ai fetei.

loading...

Add comment