Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Să-mi judecați viața doar atunci când a voastră va fi un exemplu demn de urmat.

Majoritatea dintre noi avem tendința să judecâm viața altora după aparențe.Judecăm oamenii după aspectul lor exterior, înconjurarea lor, mediul în care locuiesc, membrii familiei lor, prietenii și alte lucruri.Nu judecați pe nimeni.Nu aveți dreptul să judecați pe nimeni. Există posibilitatea ca ceea ce ne asumăm despre cineva să fie total opus realității acelei persoane. Dacă nu cunoaștem toate aspectele persoanei respective, este mai bine să nu emitem o judecată despre el.Pentru că, după ce am judecat despre cineva, vedem mereu acea persoană în cadrul pe care îl încadrăm și găsim dificultăți pentru a accepta realitatea persoanei, așa că nu ar trebui să judecăm pe nimeni.

Dacă cineva pe care îl întâlnești este nepoliticos cu tine nu înseamnă că acea persoană este întotdeauna nepoliticoasă cu fiecare. S-ar putea ca ziua de azi să fie o zi rea pentru el sau să aibă vreun argument cu cineva, de aceea ar trebui să înțelegem întâi toate circumstanțele.
Nu știi niciodată ce se întâmplă în viața altei persoane.Nu știi niciodată ce se întâmplă în capul altei persoane. Așadar, este mai bine să nu treceți la nici o judecată înainte de a cunoaște corect persoana respectivă.

De asemenea, este reșit să dai judecată cuiva sau orice altceva pe baza opiniei celorlalți, pentru că oamenii ar putea avea motive ciudate sau deloc justificabile pentru a nu displace, lăuda sau critica ceva.Când judecăm oamenii sau lucrurile după părerea altor persoane, cu siguranță vom vedea motive pentru a justifica orice ni s-a spus. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când acceptăm părerea altor persoane despre ceva, mintea noastră va crea o imagine mentală a ceea ce și cum acea persoană se bazează pe ceea ce ni s-a spus și vom încerca să găsim puncte care să justifice ceea ce avem deja în minte.

Ar trebui să înțelegem că opinia cuiva despre alte persoane sau lucruri este doar o reflectare a cine este acea persoană și a modului în care interpretează lucrurile. Prin urmare, nu ar trebui să ne bazăm pe opinia lor, deoarece, dacă judecăm același lucru cu o minte nepărtinitoare, am putea avea o interpretare diferită.Majoritatea oamenilor judecă lucrurile din ignoranță.Când oamenii nu înțeleg ceva sau cineva, ei au întotdeauna o părere greșită despre acea persoană sau lucru.

Nu judeca viața nimănui.Gandeste pentru tine. Nu te baza niciodată pe opinia altora.Poate că nici viața ta nu este un exemplu de urmat.

loading...

Add comment