Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
gutui

9 lucruri interesante, neștiute despre „fructele toamnei”.

Deși nu toată lumea preferă gustul interesant și aparte al gutuilor, ele sunt foarte benefice pentru sănătatea organismului.Gutuile sunt considerate a fi fructele toamnei.Pe vremuri, oamenii le așezau toamna la ferestrele casei, pentru a le parfuma casa cu acel miros puternic și plăcut.Ele pot fi păstrate la un loc răcăros până la iarnă, deoarece rămân intacte, nu se strică.Gutuile pot fi consumate așa cum se culeg, copate, fierte sau sub formă de compot, dulceață.Acest fruct de toamnă ascunde câteva lucruri neștiute de oameni. Mai jos vom afla care sunt acestea:

1.În Evul Mediu, gutuile erau cele mai apreciate fructe. A fost adesea servit la mesele monarhilor și aristocraților, care o mâncau la banchete și evenimente culinare de lux, ca semn al măreției lor.Tot atunci, marmelada de gutui, învelită în foiță de aur, era considerată un afrodisiac puternic.

2.Pentru cei care nu știau, gutuile sunt un remediu foarte bun pentru grețurile matinale.

3.Gutuile au apărut prima dată în versanții stâncoși și marginile pădurilor din Asia de Sud-Vest, Armenia, Turcia, Georgia, nordul Iranului până în Afganistan.

4.Calitățile medicinale ale gutuiului au fost apreciate ca fiind adevărate din cele mai vechi timpuri. Shakespeare a scris că gutuia era „mângâierea stomacului”. Gutuia este o sursa bogata de fibre alimentare, vitamina C si minerale precum cuprul, fierul, potasiul si magneziul.

5.Grecii antici asociau gutuia cu fertilitatea, de aceea a jucat un rol important în sărbătorile de nuntă. Era oferit cadou, folosit pentru a îndulci respirația miresei înainte de a intra în camera nupțială. Datorită acestor asocieri, gutuia a devenit cunoscută drept „fructul iubirii, căsătoriei și a fertilității”.

6.La ora actuală, Turcia este cunoscută ca fiind cel mai mare producător de gutui din lume.

7.Din cojile și frunzele gutuilor se obțin vopseluri pentru vopsirea fibrelor naturale.

8.Gutuiul este o plantă perenă care poate supraviețui mai mult de 50 de ani în sălbăticie.

9.Gutuia este folosită și ca gard viu – este suficient să tăiați copacii în mod regulat și vi se oferă un gard verde frumos

Atunci când alegeți gutuile pentru a le consuma, căutați gutui cât mai ferme, fără pete.Evitați gutuile cu pielea pufoasă – este un semn că sunt necoapte.Există multe beneficii ale gutuilor pentru sănătatea organismului, dar totodată ele pot promova și pierderea în greutate, deoarece accelerează merabolismul și îmbunătățește digestia.Dacă nu ați încercat până acum acest fruct, acum este timpul să o faceți.Este păcat să dați la o parte toate beneficiile gutuilor și să nu le savurați pe toată perioada anotimpului rece.

loading...

Add comment