Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetătorii dezvăluie că oamenii dezordonați sunt, de fapt, genii productive

Oamenii sunt adesea ridiculizați pentru că sunt dezordonați. Ei sunt numiți leneși, neproductive și, de adesea, neinteligenți. Dar adevărul este că aceste ipoteze sunt departe de a fi exacte. De fapt, Albert Einstein însuși era o persoană dezordonată și Steve Jobs, Thomas Edison și chiar Mark Twain. Adevărul este că dezordinea nu vine de la un lucru rău. De fapt, poate fi un semn de inteligență și eficiență pentru mulți. Nu este nici o rușine în a fi dezordonat . Dacă ceva, trăind sau lucrând în haosul organizat este un lucru pozitiv.

Nu ne mai credeți încă? Există o mulțime de știință care susține acest lucru. Iată cum arată cercetătorii că oamenii sunt de fapt genii productive.

Iată 6 motive pentru care persoanele dezordonate sunt genii productive.

1. De ce este atât de apreciată ordinea?
Pentru a înțelege de ce oamenii cred că organizarea este necesară pentru inteligență, să ne gândim de ce este o astfel de normă. Fiind copil, ați fost probabil învățat să credeți că păstrarea camerei dvs. curată este crucială pentru a fi considerată „bună”.Majoritatea dintre noi au crescut crezând că chiar și cea mai mică cantitate de dezordine este rușinoasă.

Adevărul este că nu există nici o dovadă legală că puritatea înseamnă cu adevărat orice.De fapt, a fi prea obsedat de un stil de viață ordonat poate duce la mai multe tulburări.În plus, indiferent de cât de mult lucrați pentru a vă menține organizat, știți că va fi din nou dezordine.

2. Dezordinea poate inspira creativitatea și sporește inspirația.
O mulțime de scriitori, în trecut și prezent, au lucrat cu birouri murdare. Printre acestea îi veți găsi pe Mark Twain, Roald Dahl și JK Rowling. Se presupune că ai o masă de lucru care este puțin împrăștiată în rezolvarea problemelor.

Potrivit lui Kathleen Vohs, care vine de la Școala de Management Carlson de la Universitatea din Minnesota, spațiile de lucru murdare pot spori considerabil gândirea inovatoare pozitivă . Între timp, spațiile foarte ordonate tind să aibă ca rezultat gândirea convențională și au tendința de a încuraja muncitorii să rămână în siguranță și să nu riște nimic.

Există informații suplimentare care pot fi obținute din acest punct. Cei care sunt dezorientați tind să aibă cele mai importante lucrări în locuri mai accesibile. Sarcinile mai puțin importante, pe de altă parte, sunt îngropate sub dezordine. Acest lucru poate promova o productivitate mai bună și o mai mică amânare.

3. Persoanele dezordonate sunt mai concetrate.
Pentru unii, un mediu dezordonat este o oprire imediată. Se poate reduce gândirea lor pozitivă și poate reduce capacitatea lor de concentrare. Dar cei care trăiesc și se dezvoltă într-un mediu dezorganizat sunt capabili să regleze tot haosul. Mizeria din jurul lor este puțin mai mult decât zgomotul.

Atât de mulți oameni cu spații de lucru neplăcute sunt mai productivi. Nu toți beneficiază direct de dezordinea lor. În schimb, birourile lor ușor haotice reprezintă abilitatea lor de a păstra răcoarea și calmul și de a ignora distragerile, promovând o mai bună eficiență în ansamblu.

4. Spațiile dezorganizate înseamnă uneori o minte dezorganizată.
O minte dezorganizată poate părea un lucru rău, dar în acest caz, cu siguranță nu este. De fapt, o așa numită minte neorganizată poate fi o indicație a inteligenței sau, cel puțin, o șansă mai mare de a construi ceva inteligent. Iată toate modalitățile prin care aceasta funcționează.

Ei procesează lucrurile în mod creativ.Au mai multe interese și doresc întotdeauna să învețe.Trebuie să fie ocupați cu lucrurile care le plac în mod real.

A fi dezordonat nu este un semn de inteligență proastă. Nu este o dovadă a unei lipsuri dezorganizate de productivitate. Și cu siguranță nu este ceva pe care oricine poate să-ți judece întreaga viață.Nu este nimic greșit să trăiești haotic în anumite privințe.

loading...

Add comment