Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

A fi o femeie cicălitoare poate fi bine pentru sănătatea ta, potrivit unui studiu

Gestionarea emoțiilor noastre este adesea complicată. Uneori este necesar să le atenuați, să rămâneți tăcuți și să păstrați calmul în momentele de stres. Dar în alte ocazii, ceea ce funcționează cel mai bine pentru a ne menține relațiile este să vorbim și să ne exprimăm. Până la urmă, să lăsăm tot ce simțim și să ne gândim ne poate ajuta să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Cu toate acestea, ceea ce este posibil să nu fiți conștienți este că ambele comportamente pot avea efecte semnificative asupra sănătății dumneavoastră.În continuare vom prezenta un studiu care susține că creșterea volumului vocii nu este întotdeauna o idee proastă.

Peste 300 de femei au participat la studiu.


Societatea de menopauză din America de Nord ( NAMS ) a efectuat un studiu în care au evaluat 304 de femei căsătorite care se aflau în apropierea sau după menopauză. Au raportat că au experimentat anumite sentimente în legătură cu punerea nevoilor altcuiva în fața propriei lor, cum ar fi tăcerea de sine, pentru a evita deteriorarea unei relații. Acest tip de comportament a fost întâmpinat cu atacuri de constipație, creșterea nivelului de colesterol, depresie și obezitate.

Mai strigător, mai puțin stresant.


Unul dintre punctele pe care cercetătorii le-au măsurat a fost frecvența cu care aceste femei au suferit furii sau izbucniri de euforie. Acestea le-au abordat ca fiind momente în care au reușit să-și lase emoțiile ridicând volumul vocii și afirmând verbal ceea ce i-a făcut să se simtă frustrați. Cei care au arătat acest comportament s-au înregistrat mai des ca având o sănătate mai bună decât cei care nu au făcut-o. De asemenea, au experimentat beneficiile psihologice ale prevenirii reprimării acestor stări emoționale.

Ascunderea emoțiilor are consecințe fizice.


Menținerea unei fațade de bucurie și calm nu înseamnă că această stare este reală. Este un comportament care are legătură cu o mai mare sensibilitate la respingere. O stare permanentă de alertă care declanșează nivelurile de stres sunt asociate strâns cu scăderea speranței de viață atât la bărbați, cât și la femei din întreaga lume. În timpul acestor episoade, tensiunea arterială și nivelul de glucoză cresc, astfel încât șansa de a dezvolta o afecțiune cardiovasculară crește.

Există un mod sănătos de a te exprima.

Julia Roberts as „Elizabeth Gilbert” and Hadi Subiyanto as „Ketut Liyer” in Columbia Pictures’ EAT, PRAY, LOVE.

Deși ridicarea vocilor din când în când pentru a da drumul emoțiilor negative poate fi eliberatoare, trebuie să luăm în considerare și faptul că ne permite să spunem lucruri care nu ajută relațiile noastre. Într-un alt experiment realizat cu pacienți cu cancer, femeile au arătat câteva îmbunătățiri prin exprimarea deschisă a emoțiilor. Dimpotrivă, progresul a încetinit atunci când sentimentele negative au predominat. Din acest motiv, este bine să țineți cont de faptul că manifestarea respectului față de dvs. și de cei din jurul vostru este esențială pentru a menține un corp și relații mai sănătoase.

loading...

Add comment