Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mama este întotdeauna mama. A fi tată este un pic mai ușor

Odată mamă, întotdeauna rămâi mamă. Nu contează cât de mulți copii ai, ei vor fi întotdeauna copiii tăi prețioși în ochii tăi.Mamele și tații sunt amândoi fericiți atunci când copiii sunt alături de ei.Dar mamele simt altfel fericirea decât tații.A fi tată este un pic mai ușor.Mamele și copiii lor sunt conectați chiar înainte de naștere. Toate acele luni petrecute împreună marchează începutul unei relații uneori provocatoare, dar plină de satisfacții. Mamele au un rol important în sănătatea mentală a copilului lor, deoarece oferă necesități de bază (adică hrană, apă, adăpost și somn) și formează un atașament sigur cu copilul lor mic. Atașamentul este legătura emoțională care se dezvoltă întrecopil și ele.Deoarece o mamă își poartă copilul timp de nouă luni și are ocazia să alăpteze, rolul ei este deseori desemnat ca îngrijitor primar al copilului.

Mulți tați se luptă să-și găsească rolul de părinte nou, deoarece sarcinile de îngrijire cad adesea mamei, în special atunci când vine vorba de hrănire dacă mama doar îngrijește. Totuși, rolul tatălui în viața copilului este la fel de important ca și al mamei și începe la fel de devreme. Cercetătorul Richard Fletcher de la Universitatea din Newcastle explică faptul că modul în care un tată interacționează cu copilul său poate să modeleze literalmente structura creierului copilului.Potrivit lui Fletcher, familiarizarea copilului cu vocea tatălui poate începe în timp ce copilul este in uter și poate ajuta copilul să recunoască vocea tatălui la doar câteva ore după naștere.ații pot începe să vorbească, să citească și să cânte cântece copilului, în timp ce este în pântecul mamei.

Totuși, sunt multe lucruri pe care tata nu le face.De aceea, a fi tată este un pic mai ușor.Tata nu îl poartă în pântece 9 luni de zile.Nu vomită, nu are o vezică compresată.Nu trece printr-o naștere, care nu este întotdeauna ușoară.Tatăl nu-și vede sânii sângerând pentru a-și hrăni copilul, nu rămâne treaz până în zori, nu trece mâna pe nasul copilului de sute de ori pe noapte, pentru a vedea dacă respiră sau nu.Deci, în concluzie, este simplu, mama este întotdeauna mama.

loading...

Add comment