Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
medicamente-plante

10 medicamente-plante din vremea lui Iisus.Fac adevărate minuni în tratarea bolilor.

Chiar dacă medicina a evoluat foarte mult și farmaciile sunt pline de diferite medicamente, sunt totuși oameni care au mai multă încredere în medicamentele naurale, din plante.Medicina sfântă are 10 medicamente-plante care se spune că sunt folosite încă de pe vremea lui Iisus.

1.Tămâia-darul sfânt.
Tamaia este o jertfa a naturii adusa lui Dumnezeu, prin omul dreptcredincios. Este unul dintre cele mai vechi suplimente naturale cunoscute și folosite de om, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate.Tamaia este un bun dezinfectat si utilizata cu precadere pentru dezinfectarea unor leziuni prezente la nivelul pielii.Tamaia este, la fel de bine utilizata in medicina traditionala pentru a ameliora simptomele unor afectiuni respiratorii si pentru ameliorarea disconfortului specific unor afectiuni digestive.

2.Usturoiul.
Usturoiul are actiune antiinflamatoare, astfel ca poate fi util in combaterea inflamatiilor din corp. Usturoiul ar putea contribui la intarirea oaselor, gratie mineralelor pe care le contine. Este posibil sa aiba rol in pierderea in greutate, deoarece stimuleaza metabolismul.

3.Tarfonul.
Tarhonul a fost folosit in medicina traditionala pentru stimularea poftei de mancare si ca un remediu pentru simptomele de anorexie. Studiile stiintifice sugereaza faptul ca nivelul ridicat de compusi polifenolici din aceasta planta ajuta la scaderea nivelului de glucoza din sange.

4.Cimbrul.
Cimbrul este o planta folosita adesea in medicina populara, inclusiv sub forma de ceai.Cimbrul este excelent si pentru sanatatea respiratorie. Mai multe studii clinice au demonstrat ca cimbrul poate fi folosit pentru ameliorarea tusei si pentru decongestionarea cailor respiratorii. In caz de afectiuni respiratorii, cel mai util este cimbrul proaspat din care se prepara ceai.

5.Varza.
Varza este bogata in vitaminele C si K, folat, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si fier.Medicina naturistă oferă ca remediu în vindecarea ulcerului sucul de varză,pentru că are un conţinut ridicat în glutamină, un aminoacid cu care se hrănesc celulele care căptuşesc stomacul şi intestinul subţire.

6.Smirna.
Smirna, în special sub această formă de ulei esențial, are proprietăți minunate. Acționează împotriva pielii uscate, eczemelor, rănilor sau ridurilor. Mai mult, ajută în tratamentul gâtului inflamat, bronșitei, tusei și gripei.

7.Murele.
In acele timpuri se credea ca murele pot neutraliza efectele veninului de sarpe.Beneficiile murelor sunt multiple. Au efect anti-inflamator, diuretic, antiseptic, laxativ, analgezic dar, în special antioxidant. Pe lângă aceste beneficii, murele au și multe proprietăți medicinale.

8.Rodia.
Inca din epoca lui Iisus, rodia era considerata un dar pretios al naturii si folosita ca un remediu in medicina. Radacinile de rodie erau preparate si intrebuintate pentru a elimina parazitii intestinali precum tenia. Florile de rodie serveau in schimb drept remediu pentru afte si dizenterie.Rodiile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți de preț, așa că este recomandat să facă parte din alimentația ta.

9.Lăcrămioarele.
Legenda spune că, atunci când Maica Domnului şi-a văzut fiul răstignit pe crucea din Golgota, a vărsat multe lacrimi care s-au rostogolit în lume, transformându-se în florile numite lăcrămioare sau mărgăritărele. Cum delicatele flori albe înfloresc şi împodobesc grădinile în aprilie, în preajma sărbătoririi sfântului Gheorghe, li se spune şi iarba sfântului Gheorghe.Având acţiune calmantă, decoctul de lăcrămioare este recomandat mai ales celor care suferă de insuficienţă cardiacă, aritmie, tahicardie, dar şi dureri de cap sau nervozitate.

10.Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului.
Caprifoiul este folosit în medicina tradițională chineză de secole pentru ameliorarea infecțiilor și inflamațiilor din corp.Decoctul din floarea de caprifoi este indicat la tratarea febrei acute, durerilor de gât, durerilor de cap, dezinterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase, sau pentru abcese mamare, abcese intestinale sau tratarea ochilor umflaţi. Nu se recomandă folosirea decoctului dacă sunteţi răciţi, aveţi o digestie proastă sau diaree.

loading...

Add comment