Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 Proprietăți miraculoase ale zemii de varză murată

Încă din cele mai vechi timpuri zeama de varză a fost foarte apreciată datorită proprietăților sale terapeutice uimitoare, iar bunicii noștri cunoșteau foarte bine aceste proprietăți uimitoare.Beneficiile impresionante pentru sănătate ale zemii de varză includ detoxifierea organismului, stimularea imunității, scăderea în greutate , vindecarea mai rapidă a problemelor cutanate , echilibrarea funcției hormonale, scăderea tensiunii arteriale , printre altele.

1. Zeama de varză este încărcată cu antioxidanti, inclusiv vitamina C si E, toate putand ajuta la imbunatatirea sanatatii si aspectului pielii. Poate elimina radicalii liberi de pe suprafața pielii și reduce semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și petele, dând pielii dvs. o strălucire sănătoasă.

2. Zeama de varză este cunoscută ca o substanță diuretică, este bun pentru a scăpa de toxinele din organism. Glucozinolatul se găsește în zeama de varză, și este bun la eliminarea multor toxine, a hormonilor inutili și a enzimelor din organism. De asemenea, ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor.

3. Zeama de varză ajută la pierderea în greutate.Acest suc ajuta organismul să se simtă plin sau sătul. Astfel, scăderea riscului de a manca între mese și supraalimentarea dispare cu ajutorul sucului de varză, care este o parte ideală a unei diete de scădere în greutate.

4. Zeama de varză îmbunătățește imunitatea.Cu prezența vitaminei C, a antioxidanților și a altor minerale de întărire a imunității, acest suc poate fi un scut excelent pentru sistemul imunitar. În plus, unele dintre ingredientele active pot contracara eliberarea de histamine în organism, ceea ce reduce volumul de muncă al sistemului imunitar.

5. Zeama de varză scade nivelul colesterolului.
Numeroase studii au constatat că consumul regulat de zeamă de varză poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL, care este forma „rea” de grăsime care poate duce la probleme cardiace . Prin echilibrarea nivelului de colesterol, acest suc poate ajuta la scăderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății inimii.

6. Tratament pentru tulburările de stomac.
Acesta este cel mai renumit tratament pentru tulburările de stomac, echilibrând nivelele de aciditate din stomac și reducând prezența ulcerului la stomac. Datorită prezenței sulforafanului și a altor enzime naturale, mucoasa căptușită a stomacului va fi întărită și va fi mult mai dificilă pentru formarea ulcerului peptic. De fapt, studiile au arătat că consumul de 4-6 căni de suc de varză pe zi poate elimina ulcerele de stomac în mai puțin de două săptămâni.

7. Zeama de varză îmbunătățește funcția creierului.
Cercetările au asociat unele dintre ingredientele active din zeama de varză, și anume antocianinele și vitamina K, care ajută la îmbunătățirea funcției creierului și la depunerile mai mici ale plăcii în căile neuronale. În combinație cu ceilalți antioxidanți din această băutură , scăde riscul tulburărilor neurodegenerative.

8. Reduce tensiunea arterială.
Zeama de varză ofera o doza sanatoasa de potasiu, ceea ce inseamna o tensiune arteriala mai mica datorita functiei vasodilatatoare. Acest lucru poate reduce tensiunea vaselor sanguine și a arterelor, ceea ce reduce riscul de ateroscleroză , infarct miocardic și accident vascular cerebral, îmbunătățind funcția sistemului muscular și nervos.

9. Zeama de varză reduce riscul de cancer.
Există un număr de antioxidanți unici în zeama de varză, incluzând compușii sulfurici și izocianatul, ambii putând împiedica stresul oxidativ și carcinogeni de la celulele cu impact negativ . Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a verifica această afirmație.

10. Echilibrează nivelurile de hormoni.
Există o cantitate semnificativă de iod găsit în varză, ceea ce înseamnă că acestă zeamă de varză poate ajuta la reglarea și monitorizarea glandei tiroide și a producerii de hormoni.

loading...

Add comment