Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ghimbirul ras,bun pentru părul alb și creșterea părului

Ghimbirul, un condiment alimentar obișnuit, a fost utilizat în scopuri medicinale încă de secole. Pe termen lung, practicile de îngrijire a părului sunt la fel de importante ca cele utilizate în îngrijirea pielii. Ghimbirul nu este considerat un tratament medical obișnuit pentru menținerea părului sănătos, dar unii susțin anecdotic că acest condiment ar putea îmbunătăți creșterea părului.

În medicina din Asia de Est, ghimbirul este uneori utilizat pentru a promova creșterea părului. Cu toate acestea, unii cercetători au remarcat că nu există nicio dovadă științifică care afirmă că ghimbirul ajută la tratarea cheliei.

Unii se concentrează în schimb pe potențialele beneficii ale ghimbirului pentru inflamația scalpului. Se crede că atunci când condițiile scalpului se limpezesc, creșterea părului se poate îmbunătăți. Totuși, astfel de beneficii sunt doar anecdotice.Internetul este plin de rețete care presupun că ajută la creșterea părului. Deși nefondat științific, aplicarea ghimbirului pe scalp și păr poate fi încă o experiență revigorantă. Iată câteva metode de încercat.

Uleiul de ghimbir vine sub formă de extracte sau uleiuri esențiale, acesta din urmă trebuie diluat cu un ulei purtător înainte de aplicare. Folosiți produsul pe tot scalpul și părul pentru o aromă picantă, revigorantă. Clătiți după 15-30 de minute.

Sucul de ghimbir este făcut direct din rădăcina de ghimbir. Puteți tăia o margine a unei rădăcini proaspete și masaj direct pe scalp. O altă metodă este să curățați rădăcina într-un blender și să aplicați peste tot părul.

Pentru a face o mască de păr de ghimbir, puteți utiliza suc de ghimbir, ulei esențial sau extract combinat cu părți egale ale unui ulei purtător, precum argan, nucă de cocos sau jojoba. Masează în scalp și acoperă-ți părul în mod uniform. Puneți o șapcă peste păr și lăsați-o până la 30 de minute înainte de a clăti.

Dacă sunteți îngrijorat pentru că ați observat câțiva fire cenușii, puteți face modificări ale stilului de viață care vă pot ajuta să vă păstrați culoarea originală a părului. În fiecare zi, mănâncă o linguriță de ghimbir proaspăt amestecat cu 1 lingură de miere și poate avea efecte pozitive asupra părului alb.

loading...

Add comment