Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cascada Bigăr,una dintre cele mai frumoase și spectaculoase cascade din lume.

Probabil că mulți dintre voi nu ați reușit încă să vedeți toate frumusețile ascunse în țara noastră.Alegem să ne petrecem vacanțele în străinătate și uităm de aceste locuri unice care se găsesc în țara noastră și pe care turiștii străini le vizitează și le apreciază din ce în ce mai mult.

Parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, o zonă protejată cu cascade iconice și lacuri unice, Cascada Bigar este situată în Munții Aninei, exact pe locul de trecere a Paralelei 45 prin țara noastră. Ceea ce face ca această cascadă să fie rară și spectaculoasă este modul în care izvorul de apă se răspândește peste mușchiul stâncii, cufundându-se în multe mici minuscule din râul Miniș. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Ca multe alte atracții naturale din România, Cascada Bigar are propria legendă, de data aceasta a unei fete îndrăgostite, blocată de părinții ei în mica peșteră din apropierea căderilor. Dorind cu disperare să fie cu un băiat pe nume Bigar, fata nu a putut face asta decât după ce a fost transformată într-o cascadă și băiatul s-a înecat în apele sale.Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică să bea apă din cascada Bigăr.

Cascada Bigăr e considerată una dintre cele mai spectaculoase din lume.Despre frumusețea cascadei au scris și jurnaliștii de la Huffington Post, ce s-au declarat fascinați de ea, căderea de apă fiind, după părerea lor, una dintre cele mai neobişnuite şi mai spectaculoase din lume.Căderea de apă face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi, din anul 2000, a fost declarată arie protejată de interes naţional.

Cascada este extrem de frumoasă, la fel ca și celelalte obiective pe care le puteți vizită în zonă.Dacă mergeți până la Cascada Bigar, luați-vă suficient timp pentru a explora mai multe dintre minunile pe care această zonă le împărtășește doar cu cei mai curioși călători. Această parte a țării este locul perfect dacă vă bucurați de atracții mai puțin aglomerate, case de oaspeți mici și rute mai puțin călătorite.

loading...

Add comment