Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cheile Bicazului,Paradisul Alpin,cu peisaje de o frumusețe rară

Pun pariu că mulți dintre voi nu ați reușit încă să vedeți toate frumusețile ascunse în țara noastră.Alegem să ne petrecem vacanțele în străinătate și uităm de aceste locuri unice care se găsesc în țara noastră și pe care turiștii străini le vizitează și le apreciază din ce în ce mai mult.

Zona Cheile Bicazului parte a Parcului Național Cheile Bicazului-Hasmas, este situată în partea centrală a Carpaților Orientali, în Masivul Hasmasu Mare care face legătura între județele Harghita și Neamț. Canionul este înconjurat pe partea de nord și nord-vest de Suhardul Mare (1.506 metri), iar la sud-est de Suhardul Mic (1.352 metri), care se întinde pe o suprafață de aproape 8 kilometri.Cheile Bicazului sunt cele mai impresionante chei calcaroase din Europa, formate după eroziunea pârâului Bicaz.Canionul a fost săpat de apele râului Bicaz și servește ca pasaj între provinciile românești din Moldova și Transilvania.Stâncile au o înălțime de 300 de metri.Primul drum de acces către chei a fost construit în 1910, din Gheorghieni, iar drumul spre Bicaz a fost pus în funcțiune mult mai târziu, în 1937. Masivul a fost înfrumusețat treptat cu peșteri și averse.Drumul de-a lungul celor 8 kilometri de stânci, adesea în serpentine cu stâncă pe o parte și o cădere pură pe cealaltă, este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din țară.

Cheile Bicazului sunt cunoscute și sub numele de „Paradisul Alpin”. Alpinistii din toată Europa vin aici pentru a urca pe una dintre cele mai dificile rute din România și, probabil, din Europa. Acesta este locul în care sunt stabilite recordurile, alpinistii urcă stâncile la minus 20 de grade și înregistrează rezultate remarcabile.Cel mai periculos loc din zonă, dar și cel mai spectaculos este „Gâtul iadului”, o panoramă grozavă care se întinde pe 800 de metri, între Piatra Surducului și Peretele Bardosul.

Parcul național are o faună și floră bogată, cu păduri dense de molid de pin și plante rare precum Floare de Colț, Papucul Doamnei și unele specii de animale sălbatice, cum ar fi căprioara, linicul, ursul brun sau lupul.

Un alt loc foarte important de atracție care merită vizitat este Lacul Roșu, care se află în apropierea Cheilor Bicazului, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare

loading...

Add comment