Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce se întâmplă cu corpul dvs. dacă înlocuiți toate băuturile cu apă

Menținerea hidratării este crucială pentru sănătate și bunăstare, dar mulți oameni nu consumă suficient lichide în fiecare zi. Aproximativ 60% din corp este alcătuit din apă, iar aproximativ 71% din suprafața planetei este acoperită de apă. Știm cu toții despre băuturi altele decât apă, că nu sunt așa de sănătoase, dar dacă le vom înlocui complet? Chris Bailey , un blogger popular și lector, a realizat câteva luni de cercetare, pe care noi, am decis să le rezumăm în continuare.

Începi să pierzi din greutate mult mai ușor.
Dacă bei doar apă, în loc de alte băuturi, 9 zile la rând vei pierde aceleași calorii ca și cum ai alerga 8 km într-o zi.

Îți vei accelera metabolismul și vei avea mult mai multă energie.Doar un pahar de apă dimineața, pe stomacul gol accelerează metabolismul cu 24%.

Creierul tău va lucra mult mai bine.
Creierul nostru este alcătuit din 75-85% apă, deci dacă bei apă, te va ajuta să te concentrezi mult mai bine.

Vei mânca mai puțin.
De obicei, apa îți taie din pofta de mâncare și acest lucru ar trebui să te ajute să mănânci mai puțin.

Apa previne îmbătrânirea. Datorită apei, corpul nostru spală substanțele nocive care împiedică îmbătrânirea.

Apa reduce riscul multor boli, cum ar fi hipertensiunea arterială, infecții ale vezicii urinare și chiar a cancerului intestinal.Apa ajuta la dizolvarea mineralelor si nutrientilor, facandu-le mai accesibile organismului. De asemenea, ajută la eliminarea deșeurilor.Aceste două funcții fac apa vitală pentru rinichi.În fiecare zi, rinichii filtrează în jur de 120-150 litri de lichid.Dintre acestea, aproximativ 1-2 litri sunt îndepărtați din organism sub formă de urină, iar restul este recuperat prin sânge.Apa este esențială pentru funcționarea rinichilor.Infecțiile tractului urinar sunt al doilea tip de infecție cel mai frecvent în organism. Acestea reprezintă aproximativ 8,1 milioane de vizite la furnizorii de servicii medicale din SUA în fiecare an.Cauza principală a pietrelor la rinichi este lipsa apei. Persoanele care le raportează adesea nu beau cantitatea zilnică recomandată de apă. Pietrele la rinichi pot, de asemenea, crește riscul bolii renale cronice .

Apa reglează temperatura corpului.
Apa depozitată în straturile medii ale pielii ajunge la suprafața pielii ca transpirație atunci când corpul se încălzește. Pe măsură ce se evaporă, răcește corpul. Unii oameni de știință au sugerat că atunci când nu există prea multă apă în organism, stocarea căldurii crește și individul este mai puțin capabil să tolereze căldura.

loading...

Add comment