Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ochiul Beiului,minunea din inima României.Legenda lacului de basm care nu îngheață niciodată.

Lacul Ochiul Beiului,aflat în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, la o altitudine de 310 metri, este un loc al basmelor, a cărui frumusețe îți taie respirația.

Situat în județul Caraș-Severin, lacul are o culoare impresionantă în care reflectă copacii, cerul și plantele din jur. Vorbim despre un albastru foarte special despre care se spune că elimină depresia și tristețea din sufletele turiștilor care ajung în acest loc minunat.Culoarea lacului este în continuă schimbare, de la albastru deschis la un verde-închis incredibil de frumos.

Lacul Ochiul Beiului este este un monument natural protejat, iar apa lacului este atât de curată încât turiștii pot vedea păstrăvul care înoată în el în toată frumusețea. Interesant este că acest corp de aacpă nu îngheață niciodată. Cum este posibil? Datorită izvorului care alimentează lacul în permanență cu apă.Apa limpede dă impresia unui mini-ocean static, iar vegetația din jur completează tabloul natural de poveste.

Localnicii spun despre acest loc uimitor de frumos că este fermecat.Conform legendei, noaptea magică de Sânziene, în noaptea de 24 iunie, când porțile raiului se deschid, zânele se adună în jurul lacului. Aici fac o baie, cântă și dansează până în zori. Zânele din legendele românești – ielele – sunt printre cele mai fascinante creaturi supranaturale feminine din mitologia românească, care arată ca o fată frumoasă în rochie albă.

Conform unei alte legende, acum sute de ani, aceste locuri au fost sub stăpânirea unui pașă aspru care avea un băiat de o frumusețe rară, cu ochi albaștri pătrunzători,care s-a îndrăgostit de fiica unui cioban local. Când tatăl tânărului a descoperit romantismul dintre cei doi, a ordonat uciderea fetei.Când tânărul a aflat de fapta tatălui său, a plâns la căpătâiul fetei, însă în zadar. Băiatul a ales să-și ia viața, iar ca urmare a jertfei sale, din lacrimile și suferința sa ar fi luat naștere Ochiul Beiului, cu apa albastră precum ochii băiatului.

Singura modalitate prin care poți ajunge la acest lac minunat, este pe jos, prin pădure.Parcul Național Cheile Nerei – Beusnița este situat în sudul Munților Aninei, județul Caraș-Severin.

loading...

Add comment