Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Căsătoria se ține cu dragoste și respect reciproc.

Scriptura ne învață că creștinii trebuie să cinstească, să respecte și să iubească toți oamenii(Petru 2:17).Fiecare ființă umană poartă chipul lui Dumnezeu și, desigur, suntem chemați să respectăm și să onorăm asta. Și, bineînțeles, Scriptura ne învață, de asemenea, să ne iubim aproapele.Iar Isus în faimoasa sa poveste arată că aproapele nostru este orice persoană pe care Dumnezeu a pus-o chiar în fața noastră (Luca 10: 29-37).

Dar când ne referim la relația particulară dintre soți și soții, Scriptura ne oferă un accent important și suplimentar. Sotilor li se spune în mod special să-și iubească soțiile așa cum Hristos a iubit biserica (Efeseni 5:25). Nevestelor li se spune în mod special să-și respecte soții, așa cum o face biserica cu Hristos (Efeseni 5:33).

O femeie iubită de soțul ei va crește în dragoste. Un bărbat respectat de soția sa va deveni mai respectabil.Femeile sunt mai bune la iubire decât bărbații. Bărbații se descurcă bine la respect. Femeile trebuie îndemnate să-și respecte soții. O femeie poate iubi în mod natural un bărbat pe care nu-l onorează și nu îl respectă foarte mult.De câte ori am auzit o poveste groaznică despre o fată care se întoarce la iubitul ei abuziv pentru că „îl iubește”, deși el o tratează urât? Bineînețeles că acest lucru nu este normal într-o căsătorie, dar ea totuși își respectă soțul, chiar dacă se comportă urât cu ea.

Atunci când soților li se spune să își iubească soțiile, putem deduce de aici că soțiile trebuie să fie iubite. Când se spune că soțiilor își respectă soții, putem deduce de la aceasta că soții trebuie respectați. Acestea sunt lucrurile esențiale într-o căsătorie.La nivel de bază, toată lumea trebuie să fie iubită și toată lumea trebuie respectată. Adesea, atunci când o căsătorie este într-un punct dificil, ambii soți tind să ofere ceea ce simt că au nevoie – dragoste și respect, respectiv. Dragostea și respectul sunt ambele puternice. Biblia învață că acest tip de iubire este eficace. Acest tip de respect este puternic. Acest fel de dragoste dă dragoste. Acest tip de respect conferă respectabilitate.

În concluzie, căsătoria se ține cu dragoste și respect.Bărbații și femeile ar trebui să se iubească și să se respecte reciproc.Ar trebui să facă acest lucru din toată inima.Iar rezultatele pot fi uimitoare.

loading...

Add comment