Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Legenda lăcrămioarelor – o poveste prea frumoasă, pentru a fi ignorată

Lăcrămioarele sunt bogate cu parfumul primăverii și al începuturilor noi. Aceste flori simbolizează și dulceața, puritatea și calitățile de întinerire ale lui Iisus Hristos.Este o plantă înfloritoare aromată folosită în ceremonii religioase, sărbători mondiale, parfumuri și în grădini.

În Biblie, lăcrămioarele sunt menționate de 15 ori, cel mai adesea în Cântarea lui Solomon. Deoarece floarea înflorește atât de devreme în primăvară, în creștinism reprezintă a doua Venire a lui Hristos. De asemenea, simbolizează lacrimile vărsate de Eva după ce a fost extrădată din grădina Edenului, lacrimile lui Iacob pentru plânsul său asupra lui Rachel și Iosif, și lacrimile Fecioarei Maria sau lacrimile doamnei noastre, pentru lacrimile vărsate de Maria la crucea lui Hristos, lacrimile cred că s-au transformat în floare.

Legenda din popor spune că lăcrămioarele protejează grădinile de spiritele rele și se știe că au fost folosite ca un farmec împotriva vrăjilor vrăjitoarelor. De asemenea, este considerată floarea zânelor, clopotele sale minuscule folosite ca căni din care să bea. Unele țări europene cred că crinul văii determină viziuni asupra cerului, ajutând omul să vadă un viitor mai luminos. În Germania și Scandinavia, floarea este un simbol al norocului.Potrivit bibliei, lăcrămioarele cresc pe văi, câmpuri, grădini și chiar printre spini.Sunt, de asemenea, conectate la maternitate, poezie, tradiții istorice și mitologie. Atunci când se gândește la petalele albe ale florii, sunt amintiți de bogăția virgină a Mariei și de sufletul ei curgător.

Legenda susține că în timp ce Fecioara Maria a plâns la răstignirea lui Isus, lacrimile ei au căzut ușor și s-au transformat într-o floare frumoasă,numită lăcrămioară.Alte denumiri pentru lăcrămioare sunt lacrimile Mariei, clopotele de mai, scara lui Iacob, scara spre cer,crinul de mai și lacrimile doamnei noastre.Se spune că aduc noroc în dragoste. Un alt motiv pentru care sunt florile favorite pentru buchetul de nuntă.

Este foarte important de știu atunci când doriți să păstrați în casă sau în grădină lăcrămioarele, că ele nu suportă căldura.Pot trăi zeci de ani în climă răcoroasă, dar nu supraviețuiesc mult timp pe vreme caldă.

loading...

Add comment