Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cine îsi trăiește propria viață,nu are timp să judece viețile altora.

Uneori simți că nu îți place viața? Cum ar fi, în interior, ceva lipsește? Asta pentru că trăim viața altcuiva. Am permis altor persoane să influențeze sau să determine alegerile noastre – încercăm să le mulțumim așteptărilor.Presiunea socială este înșelătoare – cu toții devenim pradă fără să ne remarcăm. Înainte de a ne da seama că am pierdut controlul asupra vieții noastre, sfârșim prin a invidia modul în care trăiesc alți oameni sau prin a judeca viețile altora. Putem vedea doar iarba mai verde – a noastră nu este niciodată suficient de bună.

Când îi judecați pe alții, vă definiți pe voi înșivă.Judecarea celorlalți, în special pentru lucrurile care nu te preocupă, doar înrăutățește lucrurile. Dar cum să evităm acest lucru? Pentru mulți dintre noi, judecarea este înrădăcinată în sistemul nostru. Judecăm pe toți, de la un străin pe stradă, la un coleg, la liderii noștri politici și, de obicei, fără a avea toate informațiile.Judecarea altora te face să pierzi prieteni.Judecata este adesea derivată din gelozie. Judecăm să ne convingem că persoana pe care o considerăm concurență este mai rea, sau cel puțin nu mai bună decât noi.S-ar putea să ai un coleg de muncă care este favorit cu șeful. Știi că muncesc din greu. Știi că merită atenția. S-ar putea să accepte asta. Dar este posibil să mai căutați defectele lor și să încercați să găsiți zonele în care sunteți mai buni decât ei.

Opiniile noastre se bazează adesea pe experiențele noastre trecute. Avem tendința de a crede că ceea ce a funcționat pentru noi trebuie să funcționeze pentru alții, la fel cum ceea ce s-a dovedit a fi greșit pentru noi trebuie să se dovedească la fel și pentru alții. Problema este că, după câteva experiențe, oamenii cred că știu totul și au câștigat dreptul de a judeca.Judecarea altora vă dăunează sănătății și fericirii.Cine îsi trăiește propria viață,nu are timp să judece viețile altora.

Nu există nici o provocare mai mare și nici o recompensă mai mare decât să vă trăiți propria viață. O să închei cu un citat spui de Natalie Babbitt: „Nu te teme de moarte, ci mai degrabă de viața nevăzută. Nu trebuie să trăiești pentru totdeauna. Trebuie doar să trăiești. ”

loading...

Add comment