Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România are o nouă campioană mondială

Oana Corina Constantin este noua campioană mondială de gimnastică aerobică în proba individuală, la Campionatele lumii care au avut loc în Coreea de Sud la Incheon.Tânără a fost antrenată de Maria Fumea.La doar 24 de ani a avut cel mai bun rezultat al carierei,medalia mondială de aur, după ce câștigase o medalie de argint în proba individuală la Campionatele europene de la București, în anul 2011, precum și o medalie de bronz în concursul de grup.

Oana a început să facă prima dată sport la vârsta de doar 4 ani, când s-a apucat de gimnastică ritmică.După care, la 14 ani s-a apucat de gimnastică aerobică.În anul 2007 s-a alăturat echipei naționale de juniori. În anul 2013, după ce a câștigat medaliile de la București, a cucerit aurul la individual și argintul la trio și pe grupe la Jocurile Mondiale de la Cali organizate pentru sporturile neolimpice.Iar în anul 2014 s-a urcat prima dată pe un podium mondial,câștigând două medalii de aur și două de argint la Mondialele de la Cancún.

Iar acum, în 2019 a devenit campioană mondială de gimnastică aerobică în proba individuală, la Campionatele lumii găzduite în iulie de Incheon.Româncanoastră a depus mult efort și multe ore de muncă pentru a ajunge unde a ajuns.Ea a avut pe parcurs o evoluție excepțională, fiind denumită „fata de aur a gimnasticii aerobice”.

”Rezultatele bune pentru mine înseamnă munca pe care o depun. Cred că noi, românii, muncim mult mai mult decât gimnaștii din alte țări. Ne antrenăm mai mult. Eu fac zece antrenamente pe săptămână. În unele zile am două antrenamente de câte două sau trei ore. Duminica este singura zi de odihnă”, a explicat sportiva de la clubul Farul Constanța.

În cadrul finalelor, au mai participat tinerii Lucian Savulescu, Lavinia Panaete și Dacian Barna, care au ocupat locul 4 la trio.Iar la proba de dance reprezentantele Romaniei au fost Anca Surdu, Madalina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea și Bianca Becze, care s-au clasat pe locul 5.În ambele probe medalia de aur a fost câștigată de Coreea de Sud.

loading...

Add comment