Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sacrificiul-unui-parinte

Părinții nu trebuie să se sacrifice pentru copii, deoarece se pierde respectul copiilor față de ei

Sacrificiul este un atribut care este adesea asociat cu a fi un bun părinte.Părinții au impresia că trebuie să sacrifice totul pentru ca, copilului să nu îi lipsească absolut nimic în viață.Părinții spun adesea că copiii lor sunt principala lor sursă de fericire și că fără ei, viața nu ar merita trăită.Ei bine, se pare că lucrurile nu trebuie să stea chiar așa și este total nesănătos pentru părinți acest comportament, cât și pentru copiii.

A trăi cu sentimente de resentimente și nemulțumire din cauza sacrificiilor pe care le-ai făcut este nesănătos, mai ales atunci când o faci cu copiii tăi.Ca părinte, ai impresia că trebuie să îți sacrifici viața pentru viața copiilor. Cu toate acestea, există anumite sacrificii pe care nu cred că ar trebui să le faceți, cum ar fi sacrificarea sănătății, fericirii și viselor de dragul lor.

Zicala aceasta sau impresia părinților că a fi un părinte bun, înseamnă să te sacrifici pentru copiii tăi este total greșită și poate provoca mai mult tău decât bine.Unii părinți chiar ajung să se simtă egoiști dacă pleacă singuri în vacanțe fără copii sau că se bucură de orice „timp pentru ei” și asta poate afecta capacitatea de a fi părinte.Când totul se învârte în jurul tuturor dorințelor și fericirii copiilor, timpul de calitate cu soțul poate fi pus pe ultimul loc, prieteniile se pot estompa și nevoile tale personale pot rămâne nesatisfăcute.De aceea, este foarte important ca părinții să nu își sacrifice visele pentru copii.A fi părinte și a avea vise nu se exclud reciproc.Părinții tind să sacrifice totul pentru copiii lor și nu ar trebui. Sunt încă indivizi cu obiective și vise pe care aspiră să le ducă la îndeplinire. A-ți lua ceva timp pentru tine este egoist și ghici ce? Egoismul nu este întotdeauna rău.

Este important să existe un echilibru pentru toate.Copiii sunt prioritari, dar asta nu înseamnă că părinții trebuie să uite de viața lor.Animalele sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Ei depun eforturi pentru a-și hrăni copiii. Dar odată ce încep să stea pe propriile picioare, amândoi se desprind unul de celălalt.Amintiți-vă că nimeni nu poate face totul și nimic nu poate fi numit perfect.Deci fii sincer față de responsabilitățile tale, dar în același timp ai grijă și de propria ta viață.

loading...

Add comment