Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Românii plecați în strănătate pentru un trai mai bun vs. cei care cerșesc în străinătate,dar au palate acasă

În multe metropole din străinătate dăm peste români care sunt medici, ingineri sau avocați.Români care s-au stabilit aici, pentru o viață mult mai bună decât în România. Dar mai sunt și cei care pretind că sunt săraci și cerșesc, fură și sunt disperați să strângă averi și să-și ia palate.

Acest lucru se întâmplă și în orașul Țăndărei. Oamenii își construiau vile cu câte 16 camere, iar in fața casei este cate o masina Mercedes pentru a-si arata bogatia.Totuși, își lăsau casele neterminate pentru a evita plata impozitelor.Unul dintre membrii unei astfel de familii, spune: „Suntem o familie foarte foarte foarte bogata. Muncim in Anglia, Spania si Franta. Facem o multime de bani.Am cheltuit o avere pe asta. Peste un milion de euro”.

Totuși vecinii lor spun altceva: „Nu au lucrat niciodata in Romania. Ei doar fura, fura, fura. Au inceput prin comercializarea de whiskey si tigari in 1990 inainte de a se muta in Marea Britanie. Stau acolo 11 luni si apoi se intorc o luna in tara si mai baga 10.000 de euro in casa. Vin aici sa petreaca, sa manance mult si cand banii se termina se intorc sa fure mai mult”.

Autoritățile sunt de părere că astfel de familii sunt răspândite prin toată Europa și opereaza mai cu seama in Marea Britanie, Irlanda, Spania si Franta.O parte dintre astfel de familii au fost prinsi si inchisi, insa rețele de cerşetorie şi mică infracţionalitate se întind în toată Europa. Iar atunci când ei sunt luați în vizorul autorităților se victimizează cu acuzații de rasism.

Pe cealaltă parte sunt și cei care cerșesc în străinătate și duc o viață foarte grea pentru a-și putea întreține copiii.Este povestea unui tată român, care cerșește în Italia,să-și poată crește copiii în România.Duce o viață de chin,pentru doar câteva sute de euro pe lună. Nu îl obligă nimeni, dar nu știe cum altfel să-și câștige pâinea și să-și ajute copiii. Mulți români care caută de muncă în străinătate, iar locuri de muncă puține, chiria este scumpă, transport, facturi, mâncare plus ceva de trimis acasă, pentru că cei mici așteaptă cu nerăbdare.

Iar din păcate, autoritatile romane sunt incapabile sa își țină cetățenii în țară.

loading...

Add comment