Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

În loc să ne plângem că stăm închiși în case,ar trebui să-i mulțumim Lui Dumnezeu că nu stăm pe un pat de spital

Deși au fost tot felul de speculații cu privire la acest coronavirus, lucrurile sunt cât se poate de adevărate.Acest virus există și nu este deloc iertător.Când au apărut primele mențiuni despre această boală în presă, a existat multă incertitudine din partea tuturor.A început într-un oraș din interiorul Chinei.Nu se știa prea multe despre ceea ce se întâmpla, dar măsurile păreau draconice pentru ochii occidentali.Închiderea orașelor, întreruperea majorității activităților economice și sociale, mai întâi în zona de carantină, apoi în întreaga țară, iar acum în întreaga lume.

La început au fost multe întrebări. Cât de contagios este? Care este rata mortalității? Care este perioada de incubație? Fiecare infecție va avea ca rezultat o boală? O persoană infectată este contagioasă înainte să apară simptome? Se poate dezvolta un vaccin? Cât durează pentru a dezvolta un vaccin? Și multe alte întrebări, toate importante pentru un aspect al pandemiei.

Dar acum, virusul s-a extins în 180 de țări.Cazurile confirmate de coronavirus nou au crescut de zece ori în mai puțin de o lună. Europa a devenit noul epicentru al coronavirusului. Peste 90% din cazurile globale de COVID-19 se află în prezent în afara Chinei.Majoritatea țărilor din Europa au acum restricții și le permit cetățenilor doar să părăsească locuințele pentru a cumpăra obiecte esențiale sau să facă exerciții fizice scurte.La Paris, autoritățile au interzis chiar și exercițiul fizic în timpul zilei pentru a reduce numărul de persoane ieșite pe străzi.Guvernul Indiei a declarat ca 1,3 miliarde de rezidenți ai țării să rămână acasă luna trecută și există restricții similare în ceea ce privește circulația și contactul social în întreaga lume în țări precum Argentina, Noua Zeelandă, Arabia Saudită și Africa de Sud.

Și toate acestea, doar pentru a ne proteja pe noi, populația.Ce este atât de greu să rămânem în casă câteva saptămâni sau luni, pentru ca apoi să putem să umblăm liniștiți pe străzi fără nicio restricție.În loc să ne plângem că stăm închiși în case,ar trebui să-i mulțumim Lui Dumnezeu că nu stăm pe un pat de spital.Până acum în România au avut loc 318 decese din cauza acestui virus.Iar până în 13 aprilie, avem 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.O cifră destul de mare pentru țara noastră.

loading...

Add comment