Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Câinii prelungesc viaţa stăpânilor lor

Probabil că ați auzit deja că dacă ai un prieten patruped îți poate reduce depresia, poate promova un somn mai bun și poate încuraja mai mult exercițiu fizic. Acum, cercetările au indicat faptul că îngrijirea unui câine vă poate prelungi viața.

Studiile anterioare au arătat că proprietarii de câini au un sentiment innascut de confort și bunăstare sporită. O nouă lucrare publicată în Rapoarte științifice și realizată de Universitatea Uppsala din Suedia a analizat înregistrările medicale ale 3,4 milioane dintre rezidenții țării. Aceste înregistrări includ, de obicei, date personale precum starea civilă și dacă individul deține un animal de companie. Cercetătorii au obținut o informație suplimentară dintr-un registru național de câini care oferă informații despre proprietate. Conform studiului, cei cu un câine într-o gospodărie aveau mai puține șanse să moară din cauza bolilor cardiovasculare sau a oricărei alte cauze în timpul studiului de 12 ani.

Studiul a inclus adulți cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, cu o vârstă medie de 57 de ani. Cercetătorii au descoperit că câinii au fost un predictor pozitiv în sănătate, în special în rândul persoanelor singure. Cei care aveau unul aveau 33% mai puține șanse să moară mai devreme decât cei care nu. Autorii nu au concluzionat motivul exact din spatele corelației: s-ar putea ca persoanele active să aibă mai multe șanse să dețină câini, că câinii au promovat mai multă activitate sau că factori psihologici precum incidențele scăzute ale depresiei ar putea consolida bunăstarea generală. Oricum ar fi, să ai un câțel în viața ta ar putea însemna să trăiești mai mult.

Mai mult decât atât, din perspectiva bunăstării animalelor, câinii ar trebui să fie dobândiți doar de oameni care simt că au capacitatea și cunoștințele de a oferi animalului de companie o viață bună.Dacă bucuria de a avea un câine nu există, poate efectul nu este același.

loading...

Add comment