Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Negativismul este contagios:înconjoară-te de oameni buni,dacă vrei să fii și tu așa

Atitudinile și stările de spirit sunt contagioase.Negativitatea poate fi răspândită cu ușurință celor din jur.Negativitatea generează mai multă negativitate.Deși nu suntem întotdeauna dispuși să admitem acest lucru, un studiu realizat de Universitatea din Indiana a dezvăluit că opiniile celorlalți ne afectează și ne influențează comportamentul. Acești psihologi au descoperit că opiniile negative au un impact mai mare și generează o schimbare de atitudine decât gândirea pozitivă.

A fost realizat un experiment în care participanții au examinat mai multe produse.Și-au împărtășit apoi opiniile cu ceilalți,atât opinii pozitive cât și negative.Cercetătorii au descoperit că opiniile negative au influențat atitudinea participanților la produse, făcându-i să se simtă și mai rău. Și cel mai rău este că cei care au avut anterior o atitudine pozitivă au fost cei mai susceptibili la influența opiniilor negative ale celorlalți.

Mai mult decât atât, atunci când oamenii au avut posibilitatea să interacționeze față în față cu cei care aveau aceste opinii negative, au avut mai multe șanse să-și consolideze atitudinea negativă și le-au influentat mult mai mult opinia. Acest experiment lansează un mesaj clar: negativitatea generează mai multă negativitate.

Psihologii au concluzionat în urma experimentului că emoțiile negative sunt ca gripa: cu cât ai mai mulți prieteni care au gripa, cu atât sunt mai mari șansele de a te infecta, același lucru este valabil și pentru tristețe și disperare.Tristețea se răspândește ca un virus.Chiar și ostilitatea și starea de spirit proastă sunt contagioase.Percepem rapid starea de spirit rea și ostilitatea și, imediat ce o facem, ceva se schimbă în creierul nostru, ne schimbă modul de a percepe lumea. Vom interpreta interacțiunile mai grosolan, iar acest lucru ne va face să presupunem aceeași atitudine care va ajunge să se răspândească.

Înconjoară-te de persoane care îți par cele mai bune.Chiar dacă nu ne dorim, stările de spirit ale oamenilor din jurul nostru pot ajunge să aibă un impact mare asupra emoțiilor și atitudinilor noastre. De aceea, este important să fim foarte atenți atunci când alegem cine să intre în cercul nostru de prieteni. Vrei nu vrei, dispoziția celorlalți te influențează. De aceea, este foarte important să te ferești de oamenii negativi.

loading...

Add comment