Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un psihiatru renumit a descoperit cele 10 reguli pentru a fi fericit

Barierele psihologice, o mentalitate negativă și o minte îngustă nu ne permit să trăim o viață fericită.Pentru a rupe acest cerc vicios, mulți oameni citesc cărți clasice, povești fantastice sau religioase. Un cunoscut psihiatru, Mikhail Efimovich Litvak, a scris o carte în care descrie cele mai frecvente reguli, în opinia sa, care ne permit să trăim o viață fericită și sănătoasă. Noi am ales 10 dintre acestea, care permit unei persoane să traiască în fericire și armonie.

10. Fericirea este doar un efect secundar al unei vieți bine organizate.
Fericirea, bucuria și succesul, după cum spunea psihiatrul Viktor Frankl , sunt doar efecte secundare ale unei vieți bine organizate . Trebuie să faci lucruri care te fac să experimentezi și să atingi aceste senzații și stări.Cu toate acestea, cei care au ca scop atingerea acestor „efecte secundare” nu vor ajunge niciodată la ele, deoarece aceste lucruri nu sunt ceva pe care să-l obți, ci trebuie să-l păstrezi.

9. Atunci când vorbiți cu o persoană trebuie să țineți cont de faptul că și ea are o părere bună despre sine însăși, exact ca și dvs.
Nu trebuie să uitați că cel cu care vorbiți este și o persoană. Ei au, de asemenea, propriile opinii și propriile motive pentru a avea astfel de opinii.Fiecare persoană pe care o întâlniți se luptă cu o luptă despre care nu știi nimic. Ar trebui să respectați întotdeauna alte persoane.

8. Dacă nu faceți nimic singur, cum v-ar putea ajuta cineva?
Cuvintele sunt impalpabile. O persoană este întotdeauna definită prin acțiunile sale . Nimeni nu vă va ajuta dacă continuați să vă plimbați și să le spuneți altora că veți scrie o carte. Ei bine, serios, cum vă poate ajuta cineva dacă nu ați început chiar acest proces? Cu toate acestea, când decideți în cele din urmă să scrieți o carte și să faceți o copie unui editor, puteți găsi mereu persoane care sunt gata să vă ajute și să vă sprijine. Munca voastră va fi ceva real, așa că va exista o șansă de a vă susține și nu doar de cuvinte.

7. Încercați să deveniți o persoană de succes și toate sentimentele grele vor dispărea ca prin magie.
În interior se formează multe zgomote din cauza faptului că nu ești mulțumit de tine. Uneori, avem o pradă împotriva unei persoane și credem că singura persoană care o poate rezolva este cea cu care suntem supărați. Cu toate acestea, acest mecanism funcționează diferit. Un student al lui Mikhail Litvak a spus odată: „Succesul meu mi-a strălucit păcatele.” Acest lucru este absolut adevărat. Începe să faci ceea ce-ți place și să devii de succes în ea. Nici nu veți observa momentul în care toate zgomotele tale dispar.

6. Vrei să-ți vezi cel mai mare dușman? Priveste in oglinda!
Mulți oameni luptă împotriva demonilor celorlalți, în timp ce ei ar trebui să se lupte cu ei. Și singurul dușman adevărat pe care îl avem este noi. Nu poți ieși din această situație fără a sparge barierele care nu te lasă să crești și să te dezvolți.

Practic, există limite foarte stricte pe care societatea le-a creat odată cu educația pe care am primit-o ca și copii. Considerăm că aceste reguli sunt de la sine înțeles, noi le credem, dar ne consumă multă energie. Toată psihologia modernă caută o cale de a lupta împotriva lor. Uneori, oamenii chiar devin psihopati care încearcă să se lupte cu ei. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, nici măcar nu observăm că ne luptăm.

5. Căutați calea corectă, nu calea dreaptă, deoarece nu întotdeauna calea corectă este și dreaptă.
Să ne imaginăm că suntem la etajul 30 și trebuie să mergem în jos. Cea mai rapidă cale trece prin fereastră. Totuși, acesta va fi momentul în care se va încheia călătoria. Alegerea mai înțeleaptă ar fi să căutați un lift sau, cel puțin, scările , chiar dacă clădirea este întunecată și este greu să găsiți ceva înăuntru.

4. Când o persoană nu are un scop, nu observă nimic. Scopul ne îmbunătățește vederea.
Ați observat vreodată că atunci când trebuie să cumpărați ceva, de exemplu, ceva pentru grădina bunicii dvs., începeți să observați acest lucru absolut pretutindeni? Și chiar dacă nu mai ai nevoie de lucru, îți dai seama că încă îl cauți.Același lucru este valabil și pentru obiectivele dvs. Atenția dvs. este limitată și puteți observa doar lucrurile de care aveți nevoie. Un obiectiv este asemănător cu stabilirea focalizării pe o cameră foto: dacă o setați greșit, nu veți vedea ce aveți cu adevărat nevoie.

3. Dacă vreți să dovediți ceva cuiva, înseamnă că trăiți pentru acea persoană.
Dacă doriți să fiți fericiți, încetați să încercați să dovediți că aveți dreptate. Gândiți-vă la esența oricărei dovezi: este o încercare de a încerca să schimbați opinia cuiva despre ceva. Dar de ce ai nevoie chiar de asta? Se pare că opinia lor este mult mai importantă decât a ta, dacă încerci să o schimbi. Dacă vă trăiți viața pentru voi înșivă, nu aveți nici un rost să încercați să dovedești nimic nimănui.

2. Capacitatea de a iubi și de a accepta singurătatea este un semn al unei persoane mature emoțional.Cele mai bune lucruri le face în singurătate.
Doar cei care se urăsc nu pot rămâne singuri. Ei încearcă să se alăture unui grup de oameni care se gândesc că îi va face să se simtă mai bine. O persoană care are o maturitate mentală folosește singur timpul pentru auto-dezvoltare și pentru a colecta informații pentru a le împărtăși altor persoane mai târziu. Partea importantă a oricărei comunicări nu este numai luarea, dar și oferirea unui lucru care ar putea fi interesant pentru alte persoane. Mikhail Litvak îi întreabă pe toți cei care îi plac cărțile: „Câți oameni erau cu mine când le scriam?”

1. Fericirea este atunci când VREAU, POT și TREBUIE au același conținut.
Oamenii sunt deseori rupți în aceste trei direcții: trebuie, dar nu doresc; vreau, dar nu pot, și așa mai departe. Singurul lucru pe care o persoană trebuie să-l facă este să se dezvolte. Restul este extra. Lucrurile pe care doriți să le faceți ar trebui să fie reglementate de lucrurile pe care trebuie să le faceți, cum ar fi dezvoltarea de sine.

loading...

Add comment