Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință au descoperit că pisicile ne consideră părinții lor.

Un nou studiu constată că pisicile formează un atașament puternic față de stăpânii lor similar cu bebelușii și câinii.Studiu publicat luni în Current Biology conține câteva descoperiri promițătoare. Potrivit cercetătorilor de la Oregon State University, pisicile au afișat stiluri distincte de atașament față de îngrijitorii lor similare cu câinii și bebelușii într-un experiment realizat.

Ceea ce înseamnă că pisicile, departe de a fi creaturi insesizabile și fundamental neinteresate, care uneori sunt înfățișate să fie, pot de fapt forma relații unice și semnificative cu proprietarii lor.Așa cum s-a explicat în studiu, cercetătorii au efectuat un test de atașament. Acest test a cuprins 70 de subiecți pisoi, care au fost puși într-o cameră cu stăpânul lor timp de două minute înainte de a fi lăsați singuri două minute și apoi s-au reunit. Cercetătorii au observat comportamentul pisoiilor și i-au organizat în stiluri de atașament familiare pentru bebelușii și câinii.

Studiul raportează că mai mult de 60 la sută dintre pisoi au prezentat un stil de atașament sigur, ceea ce însemna că erau deranjați atunci când îngrijitorul lor a părăsit camera, dar a prezentat un echilibru sănătos de atașament și explorare când aceștia au revenit în cameră.Aproximativ 30 la sută dintre pisoi au prezentat un stil de atașare nesigur, ceea ce înseamnă că au rămas stresați la reuniune și au afișat un contact excesiv, evitarea sau un anumit amestec dezorganizat.

Aceste descoperiri au rămas relativ constante chiar și după o monitorizare două luni mai târziu, relatează studiul și la pisicile adulte, când experimentul a fost făcut cu 38 de pisici mai mari de un an.

Se pare că nu doar câinii pot fi cei mai buni prieteni ai oamenilor.Felinele pot forma de asemenea o legătură foarte puternică cu stăpânii lor.Ceea ce înseamnă asta este că pisicile, oricât de arrogante sau îndepărtate ar putea acționa, au cu adevărat grijă de noi și consideră că suntem părinții lor. Pisicile sunt cunoscute pentru că sunt jucăușe și au încontinuu încredere în sine.Modul în care pisicile își arată afecțiunea poate fi derutant pentru stăpâni, dar veți învăța să apreciați acest lucru.Dacă vă îndrăgiți pisica, este bine să știți că și ea vă îndrăgește pe dvs.Până la urmă, nu e nimic mai frumos decât să ști că ești iubit.

loading...

Add comment