Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
disciplina

Prăbușirea disciplinei în școli și a calității actului educațional explicată de un psihiatru. „Copilul trebuie să știe ce înseamnă limitele, trebuie să știe ce înseamnă refuzul și opoziția”

Psihiatrul suedez David Eberhard, tatăl a 8 copii, spune că stilul parental permisiv creează o generație de tineri adulți fără empatie socială, fără norme și limite, care, după o copilărie răsfățată, sfârșesc prin a fi dezamăgiți în viață: „A-i spune NU unui copil nu este același lucru cu a-l bate. Copilul trebuie să știe ce înseamnă limitele, trebuie să știe ce înseamnă refuzul și opoziția”.

În noua sa carte The Children at Power, psihiatrul suedez scrie despre educația liberală ca o metodă care înlătură constrângerile și pedepsele și afirmă că părinții sunt vinovați pentru că nu se comportă ca adulți responsabili.Tot Eberhard confirmă că înainte, societatea noastră fusese o societate de adulți. Au existat aceleași valori în ceea ce privește aspectele educaționale. Ori de câte ori copilul avea un comportament nepotrivit, oricine putea să se apropie de el și să-l mustre spunând: Nu te porți frumos, renunță la asta. Nu mai există o astfel de coerență în zilele noastre.

De multe ori, părinții consideră că trebuie să devină cei mai buni prieteni ai copiilor lor, să-și coboare nivelul și să nu îndrăznească să-i contrazică sau să-și pună anumite limite.Psihiatrul spune că acest stil de a-ți permite copilului tău să fie șeful tău a eșuat de-a lungul timpului.

Eberhard avertizează că problemele sociale cresc în școlile din Suedia unde elevii refuză în mod normal să urmeze instrucțiunile date de profesori și problemele continuă în ceea ce el numește o viață de adult neîmplinită. Potrivit lui, așteptările copiilor sunt prea mari și viața este prea grea pentru ei.Și vedem acest lucru în tulburările de anxietate prezente, care au crescut dramatic.

Din păcate, nici noi în România nu suntem prea departe de acest subiect.

loading...

Add comment