Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Traumele nu sunt din vina ta, dar vindecarea e responsabilitatea ta

Ceea ce ți s-a întâmplat până acum în viață nu a fost vina ta.Nu a fost ceva ce ai cerut, nu era ceva ce meritai.Ceea ce vi s-a întâmplat nu a fost corect.Cu toții suntem traumatizați de viață, unii dintre noi din greșeli, alții prin dureri neprocesate și emoții marcate. Indiferent de sursă, cu toții ni se înmânează un joc de cărți și uneori nu sunt o mână câștigătoare.Totuși, ceea ce nu putem uita este că, chiar și atunci când nu avem vină, vindecarea după aceea va cădea întotdeauna asupra noastră – și în loc să fim împovărați de aceasta, putem învăța de fapt să o vedem ca un dar rar.

Vindecarea este responsabilitatea noastră, deoarece, dacă nu este așa, o circumstanță nedreaptă devine o viață nevăzută.Vindecarea este responsabilitatea noastră, deoarece durerea neprocesată este transferată tuturor celor din jurul nostru și nu vom permite ca ceea ce altcineva ne-a făcut să devină ceea ce facem celor pe care îi iubim.Vindecarea este responsabilitatea noastră pentru că avem această viață, această singură lovitură de a face ceva important.Vindecarea este responsabilitatea noastră, deoarece avem puterea de a ne vindeca pe noi înșine, chiar dacă am fost conduși anterior să credem că nu.Vindecarea este responsabilitatea noastră pentru că suntem inconfortabili, iar disconfortul semnalează aproape întotdeauna un loc în viață în care suntem pregătiți să ne ridicăm și să ne transformăm.

Vindecarea este responsabilitatea noastră, deoarece „vindecarea” este de fapt să nu ne întoarcem la cum și cine eram înainte, ci să devenim cineva care nu am fost niciodată, cineva mai puternic, cineva mai înțelept, cineva mai amabil.Când ne vindecăm, pășim în oamenii cu care am dorit întotdeauna să fim. Nu numai că suntem capabili să metabolizăm durerea, dar suntem capabili să afectăm schimbările reale în viața noastră, în familiile noastre și în comunitățile noastre. Suntem capabili să ne urmărim mai liber visele. Suntem capabili să ne descurcăm cu orice ne aruncă viața, deoarece suntem auto-eficienți.Suntem mai dispuși să îndrăznim, să riscăm și să visăm la orizonturi mai largi, pe care nu am crezut că le vom atinge.

Chestia este că atunci când altcineva face ceva greșit și ne afectează, deseori stăm în jurul valorii de așteptare ca aceștia să îndepărteze durerea, ca și cum ar putea să vină și să anuleze ceea ce s-a făcut.Nu reușim să ne dăm seama că în acel rău sunt cele mai importante lecții ale vieții noastre.Nu suntem meniți să trecem prin viață neschimbați.

Viața ne doare pe toți în moduri diferite, dar modul în care reacționăm – și cine devenim – este cel care determină dacă o traumă devine tragedie sau începutul poveștii despre cum victima a devenit erou.

loading...

Add comment