Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ar trebui predat în școală „Codul bunelor maniere”.Toată lumea ar trebui să știe regulile de bază.

Pe măsură ce societatea evoluează, multe lucruri se schimbă, inclusiv normele sociale și credințele societății. Un lucru însă care nu se va schimba niciodată este codul bunele maniere și importanța acestuia.Codul bunelor maniere include comportamentele politicoase care reflectă o atitudine de considerație, bunătate și respect față de ceilalți.O persoană bine formată își amintește întotdeauna să spună „Vă rog” și „Mulțumesc” și nu îi întrerupe niciodată pe ceilalți în timpul unei conversații.

Codul bunelor maniere ar trebui predat în școli, deoarece o bună etichetă și maniere sociale sunt abilități esențiale de viață care îmbunătățesc dezvoltarea personală, socială și emoțională a fiecărui individ. Formează o parte importantă în dezvoltarea fiecărui copil este cel mai bine învățat când este mic. Un copil cu maniere bune va crește în mod natural pentru a deveni un adult încrezător și respectabil, cu abilități sociale și de comunicare puternice.

A avea bune maniere permite, de asemenea, unui copil să se înțeleagă bine cu ceilalți, ceea ce este vital pentru succesul său viitor. Copilul se va comporta mai bine în viață atunci când va fi bine plăcut de ceilalți, iar oamenii consideră că este o plăcere să fie alături de el.

Următoarele sunt maniere esențiale pe care copiii ar trebui să le învețe de la o vârstă fragedă:

1. Cuvintele politicoase.
Nu este niciodată prea devreme să introducem cuvinte politicoase precum „vă rog”, „mulțumesc” și „scuzați-mă” unui copil.Când un copil aude aceste cuvinte politicoase suficient de des, el va memora în mod natural cuvintele și va învăța să le folosească. Cuvintele politicoase nu vor fi niciodată suprautilizate și îl fac pe copilul tău un gentleman sau o domnișoară drăguță.

2. Comportamentul bun.
Cuvintele politicoase vin întotdeauna la pachet cu un comportament bun.Cele de mai sus sunt maniere esențiale pe care trebuie să le predăm copiilor noștri la o vârstă fragedă pentru a le permite să devină obiceiuri bune pe care le păstrează pentru o viață întreagă.

3. Respectul pentru ceilalți.
Respectul este un mod de a arăta grijă și considerare pentru oameni, animale, locuri și lucruri. Modul în care tratăm oamenii determină adesea modul în care ne vor trata alții. Dacă suntem considerați și respectuosi, este mai ușor să ne înțelegem unul cu celălalt. Învață-ți copilul regula de aur a unui mare respect încă de la dezvoltarea lui.

4. Îngrijirea personală.
Împărtășește cu copilul tău nevoia de a menține o igienă bună și de a se îmbrăca corespunzător.Spălarea dinților de cel puțin două ori pe zi și spălarea mâinilor înainte de fiecare masă sunt exemple de igienă bună care, la rândul lor, vor cultiva obiceiuri și comportamente bune.

5. Manierele la masă.
Copiii au tendința naturală de a mânca într-o manieră inestetică, mai ales dacă au început să învețe cum să folosească ustensilele. În calitate de părinți, trebuie să oferim îndrumări adecvate și să le arătăm copiilor noștri cum pot mânca fără să facă mizerie.

Înainte ca un copil să înceapă să aibă comportamente nesănătoase sau să prezinte semne de maniere proaste, încearcă să-l înveți tu, ca părinte.Fiți un model bun pentru copilul dvs. prin faptul că sunteți un părinte bine și copilul dvs. va face la fel.

loading...

Add comment