Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum scăpăm de psoriazis?

Psoriazisul este o tulburare autoimună recurentă, caracterizată prin prezența unor pete roșii pe piele.
Chiar dacă afectează pielea, psoriazisul începe de fapt din adâncul corpului prin sistemul imunitar. Deocamdată nu există nici un tratament permanent, însă sunt multe tratamente pentru a ușura simptomele psoriazisului. Iată câteva dintre acestea care vă pot aduce confortul.

1. Luați suplimente alimentare
Suplimentele dietetice pot ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului din interior. Uleiul de pește, vitamina D, ciulinul de lapte, aloe vera, strugurii Oregon și uleiul de trandafiri sunt bune pentru a ușura simptomele psoriazisului, potrivit Fundației Naționale pentru Psoriazis.

Este important să discutați cu medicul înainte de a lua orice suplimente pentru a vă asigura că acestea nu interferează cu alte condiții de sănătate pe care le aveți sau cu medicamentele pe care le luați.

2. Evitați să aveți pielea uscată.
Utilizați un umidificator pentru a menține aerul în casă pentru a evita umezeala. Cremele hidratante pentru piele sunt, de asemenea, excelente în menținerea suplă a pielii și prevenirea formării inflamațiilor.

3. Evitați parfumurile.
Cele mai multe săpunuri și parfumuri au coloranți și alte substanțe chimice care pot irita pielea. Ele vă pot face să mirosiți minunat, dar ele pot, de asemenea, inflama psoriazisul.Evitați astfel de produse atunci când puteți sau alegeți cele cu etichete de „piele sensibilă”.

4. Manancă sănătos.
Dieta poate juca un rol în gestionarea psoriazisului. Eliminarea cărnii roșii și a gustărilor grase poate ajuta la reducerea apariției unor erupții cauzate de astfel de alimente. Pestele de apă rece, semințele, fructele cu coajă lemnoasă și acizii grași omega-3 sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce inflamația.

5. Baia călduță cu sare.
O baie călduță cu sare, uleiuri minerale, lapte sau ulei de măsline poate calma mâncărimea.

6. Lumina ultravioletă .
Terapia cu lumină implică expunerea pielii la lumina ultravioletă sub supravegherea unui medic.Lumina ultravioletă poate încetini creșterea celulelor pielii declanșate de psoriazis. Acest tip de terapie necesită adesea sesiuni consecvente și frecvente.

7. Reduceți stresul.
Orice afecțiune cronică, cum ar fi psoriazisul, poate fi o sursă de stres. Acest lucru se poate transforma adesea într-un ciclu vicios deoarece stresul în sine poate agrava simptomele psoriazisului.

8. Evitați alcoolul.
Alcoolul este un declanșator pentru mulți oameni care suferă de psoriazis.

9. Opriți fumatul.
Evitați tutunul. Fumatul poate crește riscul de psoriazis.Dacă aveți deja psoriazis, puteți face simptomele mai severe.

Amintiți-vă că în timp ce aceste remedii pentru psoriazis pot ajuta la cazuri ușoare, este necesară o terapie cu prescripție pentru cazurile mai severe.

loading...

Add comment