Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință explică legătura dintre consumul de zahăr și cancer

Oamenii care sunt conștienți de sănătate și gândire pozitivă și probabil de consumul de zahăr în exces. Din păcate, chiar și cantități mici de zahăr pot fi legate de creșterea cancerului în corpul nostru. Cu un ochi pe prevenire, oamenii de stiinta descopera mai multe despre cum si de ce zaharul afecteaza cresterea celulelor canceroase si ce putem face pentru a ne distanta chiar mai departe de efectele nesanatoase ale zaharului.

Zaharul este o molecula de carbohidrati, adesea asociata cu dulciuri, dar poate fi gasita chiar si in fructele naturale. Corpurile noastre utilizează carbohidrați drept combustibil, iar zahărul poate fi o moleculă complexă sau carbohidrat. Carbohidrații complexi există în amidonuri precum pastele și cartofii. Ele sunt în esență o grămadă de molecule de zahăr strânse împreună. Diferența este că, în timp ce alimentele complexe cu carbohidrați conțin fibre sănătoase, vitamine și minerale, carbohidrații simpli, cum ar fi zahărul alb și siropul de zahăr, nu au niciunul din aceste beneficii nutriționale.

Avem nevoie de zahăr pentru a supraviețui? Nu chiar. Atâta timp cât avem carbohidrați în dieta noastră, putem evita zahărul. Cu toate acestea, cu o mare varietate de alimente care conțin zaharuri naturale, cum ar fi lactoza și fructoza, de exemplu, am elimina o mulțime de produse gustoase și nutriționale prin evitarea tuturor zaharurilor dietetice.

Aciditatea este un loc fericit pentru cancer și boli în organism, deci nu este de mirare că o moleculă acidă precum zahărul este legată de creșterea cancerului. Cu cât consumăm mai mult zahăr, cu atât mai acide sunt corpurile noastre. Cu cât organismul nostru este mai acid, cu atât este mai probabil ca boala să se răspândească deoarece este ținută în climatul favorit. Este ca orice celule canceroase existente în corpul tău să ajungi la o vacanță all-inclusive la plaja din Fiji și să se multiplice ca iepurașii ori de câte ori ai mult zahăr în dieta ta.

Dr. Otto Warburg a asociat primul cancer cu un mediu acid înapoi în 1931 și a obținut un premiu Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru cercetările sale. Cauza descoperirii sale a fost dezbătută și cercetată de atunci. Inutil să spun că evitarea zahărului și a acidității sale este benefică pentru corpurile noastre. Dacă cancerul urăște alcalinitatea, cu atât mai bine dacă scădem zahărul acid în dieta noastră.

Zaharul, ca un carbohidrat, se descompune pentru a fi folosit ca si combustibil pentru celulele tale. Cu toate acestea, el alimentează și celulele canceroase. Țesutul de grăsime stochează în exces zahăr. În mod evident, nu vrem să depozităm alimente pentru celulele canceroase care doresc să crească și să se înmulțească. Vrem să eliminăm orice magazin de zaharuri din grăsimile corpului nostru, astfel încât bolile și cancerul să nu se ducă la un bufet de tip „all-you-can-eat”.

Fermentarea zahărului nu necesită oxigen, care este ideal pentru celulele canceroase. Îi ajută să se reproducă și să se înmulțească mai repede decât dacă nu ar avea zahăr. Oamenii de știință care studiază efectul zahărului asupra alimentarii cancerului au descoperit că zahărul, la fel ca la copiii umane, cauzează hiperactivitate pentru reproducerea și răspândirea celulelor canceroase. Cu alte cuvinte, se formează până la viteză mare și permite cancerului să se prolifereze în organism.

Zaharul afectează, de asemenea, rata de proliferare a celulelor canceroase, determinând-o să se înmulțească și să se răspândească mai repede.

O dietă bogată în zahăr poate duce la alte probleme de sănătate, de exemplu, obezitatea. Indicele de masă corporală (IMC) măsoară proporțiile în greutate la corp și înălțime atât pentru bărbați, cât și pentru femei. O densitate în greutate mai mare sau BMI se asociază cu un aport mai mare de zahăr în general. Oamenii de stiinta din revista Cancer Epidemiology au descoperit ca un IMC mai mare se asociaza, printre alti factori, cu un risc mai mare pentru cancerul de colon.

Pe măsură ce organismul procesează excesul de zahăr în sânge, un indice glicemic ridicat (GI) determină pancreasul să elibereze insulina. Trigliceridele se formează, de asemenea, pentru a stoca zaharurile în exces. Glicemia înaltă, insulina și trigliceridele sunt asociate cu diete bogate în zaharuri și cu un risc mai mare de cancer de colon. Nu este surprinzator, exercitiile fizice pot ajuta la scaderea riscului de cancer de colon. Cercetătorii spun că dacă individul este sedentar, riscul pentru cancerul de colon este mai mare decât dacă este activ.

loading...

Add comment