Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
menopauza

3 băuturi eficiente, care reglează hormonii pentru femeile aflate la menopauză.Pot fi consumate în fieacare zi.

Menopauza este o etapă naturală a vieții unei femei, dar poate aduce cu ea numeroase simptome inconfortabile, cauzate în mare parte de dezechilibrul hormonal. De-a lungul acestui proces, nivelurile de estrogen și alte hormoni se schimbă, ceea ce poate provoca bufeuri, insomnie, modificări ale dispoziției și alte simptome neplăcute. Cu toate acestea, există anumite băuturi care pot ajuta la reglarea hormonilor și la ameliorarea simptomelor menopauzei. Iată trei dintre ele:

1.Ceaiul de trifoi roșu
Ceaiul de trifoi roșu este cunoscut pentru proprietățile sale de echilibrare hormonală. Acesta conține fitoestrogeni, compuși naturali care pot ajuta la menținerea nivelurilor de estrogen în organism. Prin consumul regulat de ceai de trifoi roșu, femeile aflate la menopauză pot experimenta o ușurare a bufeurilor și a altor simptome legate de dezechilibrul hormonal. Este recomandat să beți 1-2 cești de ceai de trifoi roșu pe zi.

2.Infuzia de salvie
Salvia este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale de reglare a transpirației excesive și a bufeurilor. Aceasta poate fi folosită sub formă de infuzie. Pentru a pregăti infuzia, adăugați o linguriță de frunze de salvie uscate într-o cană de apă clocotită și lăsați-o la infuzat timp de 10-15 minute. Beți infuzia de salvie de două ori pe zi pentru a reduce simptomele neplăcute ale menopauzei.

3.Smoothie cu semințe de in
Semințele de in sunt bogate în lignani, un tip de fitoestrogen, și acizi grași omega-3, care pot ajuta la menținerea echilibrului hormonal. Pentru a face un smoothie sănătos pentru menopauză, amestecați semințe de in măcinate cu fructe de pădure, iaurt și miere pentru un gust delicios și benefic pentru sănătate. Consumul regulat de astfel de smoothie-uri poate ajuta la menținerea nivelurilor optime de estrogen.

Este important de menționat că, înainte de a introduce orice schimbare semnificativă în dieta dvs. sau în obiceiurile de consum de lichide, ar trebui să consultați un medic sau un specialist în sănătatea femeilor. Fiecare femeie este diferită, iar nevoile sale pot varia în funcție de starea sa de sănătate și de alte factori individuali. Cu consultarea adecvată și o abordare echilibrată, puteți găsi opțiunile potrivite pentru a vă gestiona simptomele menopauzei și a vă menține sănătatea hormonală.

loading...

Add comment