Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cimisir

Cimișirul –Leac pentru cancer, artrite, reumatism, , noduli, chisturi, stopează căderea părului! Mod de administrare

Noduli la sân, chisturi ovariene, cancer de ficat, de stomac, de piele, de vezică urinară sau de colon, artrite reumatoide, reumatism cronic…..Iată doar câteva dintre afecțiunile care își găsesc inamic într-o singură plantă: Cimișirul.

Cimișirul este un arbust cu frunziș foarte des, răspândit în pădurile care cresc în zone calcaroase, dar este și un frumos arbust ornamental folosit în scop decorativ în special pentru gard viu.Frunzele acestei plante sunt ovale, culoare este un verde deosebit de strălucitor, care toamna se colorează în roșcat și portocaliu, florile au o nuanță de galben și este un arbust care poate trai până la 600 de ani.

În scopuri medicinale, fitoterapeuții recomandă folosirea mlădițelor tinere ale acestui arbust ornamental, care conțin importante substanțe active – tanini, vitamina C, rășini, și buxenina- un alcaloid cu o puternică acțiune inhibitoare în dezvoltarea celulelor canceroase, și care ajută la întărirea sistemului imunitar – sub formă de preparate – ceai, infuzie, decoct sau tinctură.

Ceai de cimișir – se infuzează într-o cană cu apă fiartă,vârfuri de mlădițe uscate și mărunțite, vreme de 5 minute. Pentru vindecarea sau tratarea afecțiunilor hepatice este suficient să se bea doar 2 ceșcuțe pe zi, îndulcite cu miere.

Tinctura de cimișir – 300 g de vârfuri crude de cimișir, tăiate mărunt, la 2 l de alcool alimentar de 40 grade, se pun la macerat o săptămână. Se filtrează și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare, într-un loc răcoros și uscat. Se ia câte o linguriță înaintea meselor principale.

Decoct de cimișir – o linguriță mlădițe uscate și mărunțite, se fierbe 2 minute în 250 ml apă, se lasă în repaus, acoperit cinci minute, se beau doua căni pe zi, neîndulcit, sau se îndulcește cu miere de albine, – stopează dezvoltarea țesuturilor afectate de ciroză și inhibă celulele bolnave de cancer hepatic.

Cimișirul stopează căderea părului,- o mână de frunze se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, în 500 ml apă, după care se lasă în repaus trei ore, se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, etanș închisă, se fricționează scalpul cu câteva picături din acest preparat diluat în apă de parfum, se aplică în fiecare zi. Este recomandat și în perioadele reci, când imunitatea este scăzută, combate virușii și bacteriile din atmosfera și din hrană, vitaminizează și întărește organismul, combate stările nervoase, și are efecte de calmant al nivelul sistemului nervos.

loading...

Add comment