Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință au concluzionat: Cu cât bărbații sunt mai inteligenți, cu atât mai puțin înșală

Potrivit unor cercetări, un coeficient de inteligență mai mare înseamnă că ești mai puțin probabil să înșeli în relația ta, dacă ești bărbat.Cu toate acestea, acest lucru nu ia în considerare alte variabile, cum ar fi personalitatea cuiva.Motivele pentru care bărbații și femeile decid să trișeze diferă foarte mult.Stereotipul comun este că bărbații au mai multe șanse să-și înșele partenerele decât femeile. Se incadreaza in vechile povesti ale barbatilor nefiind capabili sa reziste atracției feminine si faptul ca femeile au presupus mai mult autocontrol.Un studiu realizat de Institutul Kinsey de la Universitatea Indiana a descoperit că femeile înșeală aproape în același ritm ca bărbații. Dacă nu este la fel de simplu ca o diferență de gen, atunci alte aspecte ale personalităților noastre ar putea fi de vină.

Bărbații cu IQ-uri mai mari sunt mai puțin susceptibili să înșele.Unii oameni susțin că înșelarea partenerului tău este un semn că te plictisești ușor și, prin urmare, trebuie să fii mai inteligent.În realitate, cercetarea științifică nu susține această teorie.

Un studiu din 2010, publicat în revista Social Psychology Quarterly, a descoperit că bărbații cu IQ-uri superioare erau mai puțin susceptibili să fie infideli partenerilor lor.Autorul studiului, dr. Satoshi Kanazawa, de la London School of Economics and Political Science, a analizat rezultatele a două sondaje majore din SUA, care au avut răspunsuri de la mii de adolescenți și adulți.

„Bărbații mai inteligenți au mai multe șanse să aprecieze monogamia și exclusivitatea sexuală decât bărbații mai puțin inteligenți”, concluzionează studiul.Cu toate acestea, același rezultat nu a fost găsit pentru femei.Nivelul de inteligență al femeilor nu a fost deloc afectat de cât de infidele sau nu, sunt.

Rezultatele unui alt studiu din 2008, publicat în revista American Sociological Review, sugerează că persoanele care depind financiar de partenerul lor sunt mai susceptibile să înșele.Acest lucru a fost valabil mai ales pentru bărbații care depindeau de femei.De cealaltă parte a ecuației, atunci când femeile câștigă mai bine într-o relație, acestea sunt mai puțin susceptibile să înșele.Dar, când bărbații sunt, și mai ales când câștigă mai mult de 70% din veniturile gospodăriei, sunt mai predispuși să înșele.

Bărbații și femeile înșală din diferite motive.
Un sondaj realizat la începutul acestui an a descoperit că motivele pentru care bărbații și femeile sunt infideli au fost foarte diferite. Primul răspuns printre femei a fost că au simțit că partenerul lor a încetat să le acorde atenția de care aveau nevoie. Motivul principal pentru bărbați a venit pur și simplu să găsească o nouă persoană atractivă.Un alt motiv din partea bărbaților a fost că nu aveau suficient sex în relația lor actuală.Multe se simt nedorite, neașteptate sau doar nefericite, așa că au început să caute în altă parte.

Deci, dragi femei, dacă bărbatul vă înșală, nu căutați întotdeauna problema la voi.Poate fi problema și de la partener.

loading...

Add comment